Irakin kristityt unelmoivat uudesta elämästä

 

Open Doors Finland -järjestön paikalliset yhteistyökumppanit Irakissa aikovat lähitulevaisuudessa jakaa yli 50 000 Raamattua, lasten Raamattua ja Raamatun opiskelukirjaa Irakin kristityille.

Sajjad ajaa taitavasti Raamatuilla täytettyä pakettiautoansa pitkin Irakin Kurdistanin töyssyisiä teitä. On vielä yli tunnin matka kristittyjen asuttamaan Mala Barwanin kylään, jossa Sajjad jakaa kristillistä kirjallisuutta paikallisille nuorille.

Pohjois-Irakissa on ollut hyvin sateetonta ja kuivaa, mikä on tehnyt vuoristosta ja pelloista kuivia ja pölyisiä. Vain muutama viikko sitten alkoi taas sataa. Ensimmäiset vesipisarat toivat lupauksen uudesta elämästä takaisin tälle maalle. Ensimmäiset vihreyden merkit näkyvätkin jo kukkuloilla.

Sansa kesäkeräys artikkelin alle

Kääntyessään pois moottoritieltä Sajjad kertoo, että tänään noin 200 kristittyjen perheiden lasta saa Raamatun kertomuksia sisältävän värityskirjan. Vanhemmat lapset saavat kirjan, jossa on 27 Raamatun tarinaa. Monet heistä eivät ole tottuneet lukemaan itse Raamattua, hän lisää.

– Näiden kirjojen on tarkoitus auttaa lapsia ja nuoria ymmärtämään paremmin, mitä kerrottavaa Jumalalla on heille Raamatun kautta.

Moni menettänyt omaisuutensa

Open Doors tukee tätä projektia paikallisen kumppanin kautta tarkoituksenaan ”vahvistaa ja rakentaa Kristuksen ruumista Irakissa”. Monet Niiniven alueella asuneet kristityt perheet ovat menettäneet kaiken omaisuutensa, sisältäen myös Raamatut ja kristilliset kirjat, joutuessaan pakenemaan ISIS:iä vuonna 2014.

– Tämän vuoksi näiden kirjojen kysyntä on hyvin suuri, Sajjad sanoo.

Lapsiin keskittyvillä projekteilla on Sajjadin sydämessä erityinen paikka. Katsoen ulos vihreille kukkuloille hän sanoo:

– Kylvämme näiden kirjojen kautta evankeliumin siemeniä heidän elämäänsä. Unelmani on, että 15 vuoden päästä nämä siemenet ovat kasvaneet ja kaikki lapset ovat kypsiä uskovia, joilla on elävä suhde Kristukseen. Tarvitsemme paljon rukousta, jotta näin voisi tapahtua.

Hän painottaa, että ”kristillisen kirjallisuuden jakaminen on tehokasta vain, kun siihen on sisällytetty vankka opetuslapseuttamisen strategia”.

– Siksi me myös koulutamme opettajia ja pyhäkoulujen vapaaehtoisia auttaaksemme heitä selittämään evankeliumia nuorille tehokkaasti.

Määränpäässä

Saapuessamme Mala Barwanin pieneen kylään on suuri lapsijoukko paikallisten pappien ja kirkon vapaaehtoisten kanssa jo odottamassa meitä. Sajjad on selkeästi tehnyt tätä ennenkin. Samalla, kun teinit purkavat Raamattuja sisältävät laatikot ulos autosta, Sajjad pystyttää pöydän ja antaa lasten muodostaa jonon. Tästä eteenpäin kaikki hoituu kuin rasvattuna – jokainen lapsi saa omaa kouluastettaan ja hengellistä kasvuaan vastaavan kirjan tai kaksi.

Paikallisen kirkon johtajat osoittavat tukensa projektille osallistumalla jakotilaisuuksiin. Isä Farid on yksi heistä.

– Me todella arvostamme lastenkirjoja, hän sanoo.

– Saatuamme kirjat me varaamme aikaa rukoillaksemme lasten kanssa järjestönne puolesta. On hienoa nähdä järjestönne ja paikallisen kirkon yhteistyön sujuvan. Näin lapsille saadaan opetettua Jumalan sanaa.

Hän jatkaa kertoen tämän eristetyn alueen köyhyydestä ja kristillisen materiaalin puutteesta.

– On hyvin rohkaisevaa tietää, että joku tukee alueen kristittyjä.

Isä Faridin kokemuksen mukaan jaetut lasten Raamatut tukevat kirkon pyhäkoulutyötä. ”Olemme antaneet raamattutunteja. Koska nämä kirjat tarjoavat samat tarinat kuvien kanssa, lapset ymmärtävät ne paremmin. Pyhäkoulu on nyt sekä korvin kuultava että myös silmin nähtävä kokemus.

Uni evankeliumin viemisestä

Dani (13) kertoo meille, että “nämä kirjat auttavat minua ymmärtämään, mitä Jeesus teki maan päällä ennen kuin Hänet ristiinnaulittiin. Hän auttoi lapsia, paransi sairaita ja antoi sokeille näön.”

Sajjad kertoo, miten hän tuli mukaan kristillisten kirjojen jakamiseen Irakissa vuosikymmeniä sitten.

– Lapsena luin paljon. Jumala kertoi minulle unessa, että Hän halusi minun työskentelevän Raamattujen jakamisen parissa. Tämän vuoksi teen työtä intohimolla, erityisesti lasten kanssa. Unelmoin, että 20 vuoden päästä se, mitä olemme tänään evankelioimisen kautta heihin kylväneet, on kasvanut kauniiden kukkien puutarhaksi.

Hänellä on vielä viimeinen pyyntö.

– Toivottavasti ymmärrätte, että jakamallamme materiaalilla on arvoa Jumalan valtakunnassa vain, kun Hän antaa siunauksensa.  Rukoilkaa Jumalan siunauksen jatkumista tälle työlle ja rukoilkaa myös, että Hänen sanansa kasvaisi juurta näiden lasten elämässä.

*Sajjadin nimi on muutettu turvallisuussyistä

Teksti: Open Doors

 

Aiheet