Uutiset: Intialainen Vishal Mangalwadi toivoo länsimaiden palaavan koulujensa ja yliopistojensa kristillisille juurille

Investoinnit kuuluvat kristitylle

 

Rodney Alfvén

Jo neljästi Ruotsin parhaaksi analyytikoksi valittu sijoittajaguru Rodney Alfvén perää ihmisen oikeaa suhdetta rahaan. Helluntailainen Alfvén on Nordean sijoittajasuhteista vastaava johtaja Tukholmassa.

Rodney Alfvén selittää vuoden ensimmäisessä Sana-lehdessä, mitä Jeesus oikeastaan tarkoitti, kun hän käski rikkaan miehen mennä ja myydä kaikkensa ja antaa rahat köyhille, jotta hänellä olisi aarre taivaassa.

– On nähtävä kokonaisuus. Raamatussa on noin 500 kohtaa, joissa puhutaan rukouksesta, ja yhtä monta paastoamisesta, mutta siellä on 2305 kohtaa, joissa puhutaan taloudenhoidosta. Jeesuksen vertauksista kaksi kolmasosaa käsittelee rahaa, Alfvén sanoo.

Janoinenlammas.fi neliöb.8.5.-4.6.

– Tämä on minulle selkeä viesti: Jumala haluaa, että meillä on oikea asenne rahaan. Minulle on tärkeää, ettei luoda huonoja toimintatapoja. Hyvin toimiakseen ihminen tarvitsee hyvän suhteen Jumalaan ja lähimmäisiin, mutta myös rahaan.

Alfvén ottaa Sanassa kantaa myös pastori Kai Sadinmaan kymmeneen käskyyn kirkolle. Sadinmaa on vaatinut kirkkoa muun muassa lopettamaan sijoitusbisneksen, rikkaiden suosimisen ja vallan kumartamisen.

– On palattava Matteuksen evankeliumiin ja Jeesuksen vertaukseen palvelijoille uskotuista rahoista. Kysymys on laajempi. Meille on uskottu muitakin talentteja, ymmärrystä, käsityöläistaitoja tai musikaalisuutta, ja meidän täytyy aina pyrkiä parantamaan niitä. Katselen asiaa myös sijoittajan näkökulmasta. Kun on terve strategia, pääoman voi saada samaan aikaan kasvamaan ja lisäämään ihmisten hyvinvointia sijoittamalla oikein. Eihän meillä muuten olisi asiat näin hyvin, Alfvén sanoo.

– En minä löydä Raamatusta tukea sille, että kirkon pitäisi luopua sijoituksistaan. Päinvastoin, Raamattu kehottaa suhtautumaan rahaan terveesti. Minun maailmaani, minun tulkintaani investoinnit kuuluvat.

Lue koko haastattelu Sanasta 1/2015.