Ihmisiä ja ilmiöitä: Onnellisuusprofessori Markku Ojanen: Iloa ja elinvoimaa ikävuosiin

Imago Dei vie tutkimusmatkalle kehollisuuteen, minäkuvaan ja itsetuntoon

 

Kristillisen Teatteri Kumben harrastajaryhmän näytelmä, Imago Dei saa ensi-iltansa huomenna, tiistaina. Näytelmä käsittelee kehollisuutta kristillisestä näkökulmasta.

-Imago Dei on sarja tutkimusmatkoja kehollisuuteen, minäkuvaan ja itsetuntoon lempeän osallistavan teatterin keinoin. Esitys käsittelee kulttuurimme kehollisuuden piirteitä herkän performatiivisella otteella huumorin ja läsnäolon kautta. Se koostuu erilaisista, toisiinsa lomittuvista tarinoista ja kokemuksista, jotka rakentuvat kokonaisuudeksi yhdessä yleisön kanssa, Matti Halén valottaa ohjaamansa näytelmän luonnetta.

Esityksen mainos kuvaa Imago Deitä näin: ”Kunnianarvoisat tohtorit Bergqvist ja Bergqvist ovat päättäneet järjestää IMAGO DEI -hyväntekeväisyystapahtuman verrattoman klinikkansa vuosijuhlan kunniaksi. Illan monipuolisessa ohjelmassa mm. huikeaa stand up -komiikkaa, intensiivistä livemusiikkia ja häikäisevä muotinäytös. Tapahtuman jälkeen osallistujilla on mahdollisuus tutustua ainutkertaiseen taidenäyttelyyn sekä klinikan toimintaan.”

Dei, suomigospel, neliöb. 11.-17.6.

Halénin mukaan tekijöiden tavoitteena oli pohtia ajankohtaista aihetta kristillisestä näkökulmasta.

-Kehollisuus on henkilökohtaista ja on mielenkiintoista tehdä teatteria sellaisista lähtökohdista. Olemme kaikki Jumalan ihmeellisiä luomuksia. Arvomme ihmisinä ja Jumalan lapsina ei riipu siitä miltä näytämme tai mihin pystymme ja meidän täytyy lakata arvioimasta toisiamme niin. Olemme Kristuksen kautta armahdettuja koko sielultamme ja ruumiiltamme.

Teatteri Kumbe on kiertueteatteri, joka palvelee erityisesti seurakuntia, kouluja ja järjestöjä. Se on perustettu vuonna 1994 ja toimii yhteistyössä Suomen Lähetysseuran kanssa.

Helsingissä Studio Tasaamolla esitettävän näytelmän ohjelma löytyy täältä.