Houm löysi kodin vanhasta korjaamosta

 

Kuva: Henri Saranpää

Uusiin tiloihin muuttanut seinäjokinen Houm Church kerää joka toinen sunnuntai järjestettäviin Houmin sunnuntai -tilaisuuksiinsa noin 400 osallistujaa. Seurakuntaa luotsaavat entiset helluntaiseurakunnan pastorit valottavat seurakuntansa kuulumisia ja kevään suunnitelmia.

Tunnustuskuntiin sitoutumaton Houm Church on pitänyt ensimmäiset tilaisuutensa vanhalla korjaamolla, jonka seurakunta remontoi ja modernisoi. Samalla paikka sai uuden nimen; vanha takomo.

-Teimme entisestä korjaamosta modernin kokoontumistilan, jossa nyt pidämme tilaisuutemme ja pääsemme kehittämään toimintaa, pastoreista nuorempi, Niklas Niemelä sanoo.

Karas-Sana Neliöb. 22.-28.4.

Uusittuun saliin mahtuu 280 ihmistä, lasten tiloihin 50. Joka toinen viikko järjestettäviin tilaisuuksiin on ollut niin kova tunku, että seurakunta alkoi järjestää kaksi jumalanpalvelusta sunnuntaita kohden. Houmin sunnuntai on kerännyt tasaisesti noin 400 kävijää.

-Meillä on joka toinen viikko Houmin Sunnuntai, joihin on saapunut niin paljon ihmisiä, että jouduimme tai saimme aloittaa toisenkin tilaisuuden, että kaikki mahtuisivat kirkkoon. Niillä viikoilla kun emme järjestä Houmin isoa sunnuntaita, järjestämme vuorotellen ’Heart and Soul’ sekä ’Welcome Houm’ -nimisiä sunnuntaita, jotka ovat sisällöltään hieman erilaisia isoon sunnuntaihin nähden, Niemelä avaa uuden seurakunnan toimintaa.

Ideat todeksi askel kerrallaan

Alkuvuodesta aloittaneessa seurakunnassa kävijäkunta on suurimmaksi osaksi nuoria ja nuoria aikuisia. Ikäjakauma on kuitenkin pastorien mukaan käytännössä vauvasta vaariin.

Tulevaan pastorit suhtautuvat innoissaan, mutta varovaisesti. Ehtoollista Houmissa vietetään kerran kuukaudessa, kasteita luultavasti joskus tulevaisuudessa. Halukkaita pastorien mukaan ainakin olisi.

-Täytyy muistaa, että seurakuntamme on vasta pari kuukautta vanha, joten rakenneltavaa on paljon. Ideoita on kuitenkin ja niitä toteutamme askel kerrallaan. Houmin sunnuntai tulee jatkossakin olemaan päätilaisuutemme ja siihen tahdomme panostaa, pastori Johannes Saranpää kertoo.