Uutiset: Intialainen Vishal Mangalwadi toivoo länsimaiden palaavan koulujensa ja yliopistojensa kristillisille juurille

Ilta Lauran kanssa -talk show’n Back to the Roots -kiertue huipentuu toukokuussa

 

Laura Siltala on toimittaja ja opettaja

Syyskuussa alkanut suositun talk show’n Suomen-kiertue huipentuu toukokuussa Helsingissä. Laura Siltalan kristillinen talk show Ilta Lauran kanssa kerää kehut illasta toiseen.

Helsingin ILK-illasta on tulossa monella tavalla erilainen, oikea grande finale. Mukana on runsaasti musiikkia ja vieraana on huippumuusikoita, Tomas Höglund sekä Mikko Pettinen.

Ilta koostuu viidestä juonta eteenpäin johdattelevasta teemasta draaman kaarta myötäillen, illan nimi onkin Suuren tarinan juurella. Lauran kanssa pohditaan mm. sitä millaiset valinnat johtavat elämään ja millaiset kuolemaan. Tärkeä kysymys on myös se, että mikä on ihmisen ja mikä Jumalan osuus suuressa tarinassa ja elämänvalinnoissa. 

Dei  Eurovaalit neliöb. 7.5.-3.6.

Ammattilaisen taidonnäyte

Toimittaja ja opettaja ammatiltaan oleva Laura Siltala on tehnyt talk show’taan vuodesta 2008 lähtien. Kristilliseen maailmankuvaan pohjaava show menee sinne, missä tavalliset ihmiset ovat. Siltalan mukaan se on ollutkin show’n visiona alusta asti.

– Show’ssa kohdataan ihmisiä ja puhutaan evankeliumista sellaisella kielellä, jota he ymmärtävät. Tarkoitus on tarjota viihdyttävä ilta ja jotakin ajateltavaa ihmisille, Siltala kuvailee.

Kristillinen arvopohja näkyy etenkin show’n lähtökohdissa. Evankeliumi on ymmärretty ”laajasti, koko elämää koskevana asiana”.

– Vieraiden arvostaminen ja ajatus siitä, että olemme samalla viivalla pohjautuu evankeliumiin. Show’t ovat lämminhenkisiä ja niissä viihdytään. Voisin sanoa suorastaan rakastavani vieraitani, Siltala muotoilee.

Mielenkiintoisia vierailijoita ja keskusteluja

ILK:ssa on ollut kuuden vuoden aikana monenlaisia vieraita, käynnissä olevalta kiertueelta mainittakoon esimerkiksi muusikko Timo Rautiainen ja jääkiekkovaikuttaja Juhani Tamminen. Mieleenpainuvimmiksi vierailijoiksi Siltala mainitsee mm. oman isänsä.

– Kerran isäni oli mukana asiantuntijana Kuolema-illassa Turussa, sillä hän on tehnyt väitöskirjansa aiheesta. Se oli henkilökohtaisella tasolla minulle merkittävää. Muita ikimuistoisia vieraita ovat olleet Juha Tapio ja tältä kiertueelta etenkin mentalisti Pete Poskiparta, joka oli todella hyvä keskustelija, Siltala kertoo.

Vieraita ja yleisöä ei ole ollut vaikea houkutella mukaan, sillä kyseessä on niin kiinnostava ja aikaisemmista poikkeava formaatti. Tällaista ei ole vielä missään muualla.

Talk show televisioon?

Palaute talk show -illoista on ollut jatkuvasti todella hyvää niin vierailta kuin yleisöltäkin. Televisio-ohjelmien formaatit tulevat Suomeen pääosin ulkomailta, mutta tässä olisi kotimainen ja ilmeisen toimiva formaatti. Suomessa voisi olla tilausta tällaiselle ohjelmalle televisiossa.

– Lähes jokaisen ILK-illan jälkeen joku on tullut ihmettelemään, miksei tämä ole televisiossa. Toistaiseksi siihen ei kuitenkaan ole järjestynyt tilaisuutta, Siltala kertoo.

Hän ei kuitenkaan pidä talk show’nsa viemistä televisioon mahdottomana ajatuksena. Sen aika ei ole vain vielä hänen mukaansa Jumalan suunnitelmassa tullut.

Laura Siltalan Tunti Lauran kanssa -ohjelma kuullaan Radio Deissä maanantai-iltapäivisin klo 16-17.