Ihmisiä ja ilmiöitä: Pastori Matti Hernesaho: ”Jeesus ei ole teinipojille mikään vitsi” Hyvät: Arabien parissa lähetystyötä tekevä Aaron Ibrahim kertoo miten tehdä vaikutus muslimeihin: ”Elä niin kuin opetat”

Ikäihmisen omaisille kuvaterveisiä

 

Peik Hämekoski yhdessä Sirkka Keskitalon kanssa.

Opiskelijat kehittivät ikäihmisten harrastuspalvelun, jossa vanhus ja nuori tuodaan yhteen. Toiminnasta on iloa myös vanhuksen omaisille.

Aalto-yliopiston opiskelijat kehittivät uudenlaisen Elffe Musiikki -palvelun ikäihmisille. Palvelun kautta nuori musiikinharrastaja kohtaa vanhuksen, ja tekee tämän kanssa yhdessä musiikkiin liittyviä asioita vanhuksen toiveiden mukaan. Yrityksessä nuoria kutsutaan Elffeiksi.

”Elffe tekee ja toteuttaa seniorin kanssa henkilökohtaisen suunnitelman musiikin harrastamisesta, ja se voi sisältää mitä tahansa äänilaitteiden korjaamisesta ja konserttikäynneistä aina yhteiseen musiikin kuuntelemiseen. Pääasiana on tuoda iloa ja virkeyttä musiikin avulla”, kertoo Elffen perustajajäsen Peik Hämekoski.

IK-opisto Neliöb. 17.-30.6.

Käytyään ikäihmisen luona nuori lähettää tämän omaisille lyhyen kertomuksen siitä, miten yhdessä vietetty aika on mennyt. Mukaan hän liittää kuvia tai videon. Näin kauempanakin asuva omainen saa ajantasaista tietoa ikäihmisen kuulumisista.

”Elffe Musiikki ei ole mikä tahansa apuripalvelu, vaan ideana on aidosti yhdistää nuori musiikinharrastajaikäpolvi vanhempaan ja luoda sivutuotteena myös ymmärrystä sukupolvien välille”, Hämekoski kuvaa.

Tänään Espoossa ja Helsingissä julkaistava palvelu tähtää kansainvälisille markkinoille. Silti toiminnassa halutaan muistaa kohdata jokainen ikäihminen yksilönä.

”Tärkeintä on hoitaa jokainen asiakas niin hyvin kuin mahdollista eikä nähdä ihmistä vain osana järjestelmää. Monet kilpailijamme epäonnistuvat nimenomaan ihmisten kohtaamisessa ja siinä on meidän markkinarakomme”, Hämekoski linjaa.