Ihmiskaupan uhrin tarina voitti Vuoden kristillinen kirja 2019 -kilpailun

 

Toimittaja Sanna Ukkola (vas.) valitsi Vuoden kristilliseksi kirjaksi 2019 Maarit Erosen (kuvassa) yhdessä Jane Jonesin kanssa kirjoittaman teoksen Kadun kukka.

Vuoden kristillinen kirja 2019 on Maarit Erosen ja Jane Jonesin kirjoittama teos Kadun kukka – Prostituutiosta vapauteen.

Kadun kukka on tositarina ihmiskaupan uhrista Etelä-Afrikassa sekä ihmeistä, eheytymisestä ja uudesta alusta. Kirja paljastaa, kuinka mahdotonta uhrin on vapautua seksibisneksestä omin avuin.

Toimittaja Sanna Ukkola valitsi voittajateoksen, joka julkistettiin kauppakeskus Triplan Fokuksessa  järjestetyssä yleisötilaisuudessa 27.10. klo 13.00.

Perheniemi Neliöb. vko 3-4. MJa

Kadun kukka on koskettava ja riipaiseva tositarina ihmiskaupan uhrin taistelusta Etelä-Afrikassa. Kirja nostaa päähenkilönsä kautta esille yhden ihmiskunnan ikiaikaisista vääryyksistä eli ihmiskaupan, Ukkola perustelee valintaansa.

– Vaikka tarina on paikoin hyvin synkkä, se tarjoaa toivoa lukijalleen. Ei ole sellaista alhoa tai kohtaloa, josta ei voisi päästä ylös.

Ukkola toteaa perusteluissaan myös, että kirjassa on kristinuskon ydinsanoma toivosta, armosta ja pelastuksesta vahvasti läsnä. 

Ukkola kertoo lukeneensa kirjan lähes yhdeltä istumalta. Hyvin kirjoitettu tarina tempasi lukijan täysin mukaansa.

Maarit Erosen ja Jane Jonesin kirjoittama Kadun kukka voitti myös yleisöäänestyksen.

Teoksen on kustantanut Päivä Osakeyhtiö.

Voittaja palkittiin 2 000 euron rahapalkinnolla. Kristilliset kustantajat ry:n järjestämä kilpailu oli avoin kaikille kustantajille.

Vuoden kristillinen kirja 2019 -kilpailuun lähetettiin määräaikaan mennessä 30 teosta, joista esiraati valitsi kuusi finalistia. Kilpailuun osallistui 11 kustantajaa ja kolme omakustanteen kirjoittajaa.