IDU-päivä kutsuu rukoilemaan saavuttamattomien kansanryhmien puolesta

 

Kristittyjen lähetystehtävä on vielä kesken, sillä noin kolmannes maailman väestöstä ei ole kuullut evankeliumia. IDU-päivässä keskitytään erityisesti saavuttamattomiin kansanryhmiin. Kuva: Unsplash.

Helatorstaina 26.5. vietetään toista kertaa kansainvälistä IDU-rukouspäivää. Suomen lähetysneuvoston ja Rukous2025:n organisoiman päivän tavoitteena on innostaa suomalaisia rukoilemaan erityisesti saavuttamattomien kansanryhmien puolesta.

On arvioitu, että peräti noin kolmanneksella maailman väestöstä eli reilusti yli kahdella miljardilla ihmisellä ei ole mahdollisuutta kuulla Jeesuksesta. Tehtävää julistaa evankeliumi kaikille kansoille siis riittää vielä. Vaikka asian tärkeys tiedostetaan, saattaa esimerkiksi saavuttamattomien puolesta rukoileminen toisinaan unohtua kristityiltä, koska kohteet ovat niin kaukana.

– Rukous2025 ja IDU-päivä on ottanut hienosti kuskin paikan tuomalla saavuttamattomat kansat meidän kaikkien lähelle ja muistuttamalla siitä, että vaikka he ovat osittain kaukana, he ovat totta. Saavuttamattomista kansoista on tehtävä asia, jota ei voi sivuuttaa, totesi Lähetysyhdistys Kylväjän pakolaistyön erityisasiantuntija Taneli Skyttä vuoden 2021 IDU-päivässä.

Karas-Sana Neliöb. 22.-28.4.

IDU tulee sanoista International Day for the Unreached.

Ajankohtaisia uutisia ja rukousta

IDU 2022 -päivä koostuu kolmesta osiosta: Nuoret aikuiset lähetettyinä, Työ haasteiden keskellä ja Kehitysyhteistyö vs. lähetystyö. Eri järjestöjen, kuten esimerkiksi Legacy Projectin, OPKO:n, Open Doorsin, Patmoksen ja Kansanlähetyksen, edustajat kertovat saavuttamattomista kansoista ja siitä, miten näiden ryhmien tavoittaminen etenee. Päivän aikana myös rukoillaan ryhmissä.

IDU-päivään voi osallistua joko paikan päällä Suomen Raamattuopistolla Kauniaisissa tai katsomalla tapahtumaa livestriiminä kotisohvalla tai etäryhmän kanssa.

Netin kautta osallistuvia pyydetään ilmoittautumaan 23.5. mennessä, jotta sähköpostilinkki ehtii tulla ajoissa ennen tapahtumaa. Lisätietoa: www.idu.fi

 
Sansa artikkeliban.12.2.- MJa