Elämäntaito: Aatelisnaiset auttajina – kolme tarinaa siitä, miten ylhäiset syttyivät diakonialle

Hyvinkäällä golfattiin lähetyksen hyväksi

 

Lähetyspappi Kosti Kallion seurassa Pirjo Soppi-Sandell ja Petri Sandell. Kuva Vuokko Vänskä

Lähes viisikymmentä pelaajaa kiersi tänään suotuisissa keleissä Hyvinkään golfkenttää lähetyksen hyväksi. Hyvinkään seurakunnan lähetyspapin, Kosti Kallion ja rovasti Veli-Pekka Toiviaisen ideoima Missio Golf pidettiin viidennen kerran Hyvinkään golfkentällä. Hyvinkään kaupungin puolesta tervehdyksen lähetti kisaan vt. kaupunginjohtaja Jyrki Mattila. Golfseuran puolesta osallistujat toivotti tervetulleiksi Toivo Suosilta.

Ennen mailoihin tarttumista pelaajat pitivät hiljaisen hetken Afganistanissa surmansa saaneiden avustustyöntekijöiden muistoksi.

Kisatapahtuma alettiin suvivirren sävelin, johon rovasti Veli-Pekka Toiviainen on muokannut golfareille omat sanat: ”Tää golfi Missionin kutsusta Kuninkaan herättää meitä hyvään, toisille jakamaan”. Hän on iloinen, että Missio Golf on juurtunut Hyvinkäälle ja saanut vuosi vuodelta laajempaa huomiota.

Peli oli niin sanottu pistebogeykilpailu. Voittajaksi tuli Niina Pöllänen 45 pisteellä ja toiseksi Matti Malminen 41 pisteellä. Lähimmäs lippua löi Riitta Soini. Naisista pisimmän lyönnin sai Mervi Linnermo, jonka draivi kantoi 160 metriin. Miehistä pisimmälle ulottui Petri Sandell 215 metrillään.

Kirkkorekry neliöb. 29.4.-12.5.

Läsnäolijoiden kesken arvottiin myös liikelahjoja. Palkintoja kilpailuun oli lahjoittanut kaksikymmentä eri tahoa.

Viheriöllä järjestettiin puttikisa niille, jotka eivät osallistuneet itse kilpailuun. Ilman pelioikeutta olevien puttikisan voitti Reijo Huuskonen, toiseksi tuli Matti Korpiaho.

Kilpailu järjestettiin vapaaehtoisin voimin. Yksi kaukaisimmista avustajista oli Ruri Furutsuka Japanista. Hän käy Kioton luterilaisessa kirkossa, jossa Kosti Kallio on toiminut pastorina.
– Suomessa on todella paljon kauniita paikkoja. Täällä on kaikkialla niin väljää. Olen onnellinen, että saan olla Suomessa, juuri yliopistosta päässyt nuori nainen sanoi.

Hyvinkään seurakunnalla on 16 nimikkolähettiä kuuden kirkon virallisen lähetysjärjestön kautta ja kohteita useassa eri maassa. Työaloja ja lähettejä tuetaan Kroatiassa, Venäjällä, Etu-Aasiassa, Tansaniassa, Japanissa, Mongoliassa, Virossa, Etiopiassa ja Kyproksella.