Yleinen: Viikon debatti pui armokuolemaa: eutanasia on arvokysymys monelta kantilta

HSP: ”Ainoastaan Kristuksen kasvot säteilevät Jumalan kirkkautta”

 

Uudet työntekijät siunattiin töihinsä. Kuva: Taneli Törölä.

Kristittyjen yhteinen tehtävä on julistaa ja palvella, usein kyyneltenkin läpi, todettiin Hengellisten syventymispäivien päätösjuhlassa.

Suomen Raamattuopiston Hengellisten syventymispäivien päätöstilaisuudessa siunattiin uudet työntekijät ja kutsuttiin lapset lavalle laulamaan ja leikkimään.

Pastori Riku Larmala sanoi Paavalin kirjoitusten perusteella, että kristityt ovat kutsutut nöyryyteen ja kuuliaisuuteen.

Karas-Sana Neliöb. 22.-28.4.

– Ainoastaan Kristuksen kasvot säteilevät Jumalan kirkkautta eteenpäin. Paavalin sanoma on, että meillä on yhteinen tehtävä itse Jumalalta.

– Kuningas ratsastaa aasilla, mutta usein ihmiset yrittävät tehdä Jeesuksesta aasin, jolla he voisivat ratsastaa. Kirkkolaivaa halutaan ohjata sinne, minne massat menevät. Mutta elävä kala ui vastavirtaan, Larmala rohkaisi.

– Jeesuksen ristintyön takia meillä on anteeksiantamus, ja toivomme on hänen ylösnousemuksensa. Siinä on meidän tulevaisuutemme.

Terveiset lähetyskentältä toivat Raamattuopiston nimikkolähetit Eeva ja Jari Vähäsarja. He ovat Medialähetys Sanansaattajien lähetteinä Wienissä ja työskentelevät Trans World Radion (TWR) palveluksessa. Eeva toimii TWR:n Toivoa naisille -työn aluekoordinaattorina Euroopan, Pohjois-Afrikan, Lähi-idän ja Keski-Aasian alueilla.  Jari koordinoi TWR:n Euroopan, Keski-Aasian, Lähi-idän ja Pohjois-Afrikan teknisen osaston projekteja.

Radion kautta tehtävä lähetystyö avaa pääsyn myös niihin maihin, joihin lähetystyöntekijöitä ei voida lähettää.

– TWR on tehnyt jo 60 vuotta radiolähetystyötä. Omassa työssäni keskityn työssäni digitaaliseen mediaan. Autamme sillä alalla eri maiden kirkkoja ja järjestöjä. Työ on tarjonnut näköalapaikan lähetystyöhön maailmalla, Jari Vähäsarja sanoi.

Eeva Vähäsarja kertoi, että Toivoa naisille -työ tavoittaa radio-ohjelmien kautta yli 70 eri kieltä puhuvia naisia.

– Tilanne on sama kuin ensimmäisenä helluntaina. Kansat kuulevat sanan omalla kielellään.

– Tällä hetkellä erityinen haasteemme on rukoilla maailman satojen miljoonien lapsimorsianten puolesta, Eeva Vähäsarja jatkoi.

Hän luki kuuntelijapalautteen, joka oli tullut Syyriasta: ”Se, mitä te kerrotte, on tuonut rauhan sydämeeni, vaikka minulle on aina opetettu, että kristinusko on valetta”.

Hengelliset syventymispäivät järjestettiin Suomen Raamattuopistolla Kauniaisissa sekä Helsingin Luther-kirkossa 22.-25.8. Tapahtumaan osallistui noin 3200 henkeä. Lisäksi tilaisuuksia seurattiin sosiaalisen median ja radion välityksellä.

 
Artikkelibanneri perussanoma