Uutiset: Intialainen Vishal Mangalwadi toivoo länsimaiden palaavan koulujensa ja yliopistojensa kristillisille juurille

HS: Päiväkotien uskonnolliset tilaisuudet tutkitaan

 

Eduskunnan oikeusasiamiehen kanslia tutkii päiväkodeissa järjestettävien uskonnollisten tilaisuuksien laillisuutta. Päiväkotien uskonnollisista tilaisuuksista on tullut kantelut oikeusasiamiehelle ja oikeuskanslerinvirastoon. Asiasta kertoi ensimmäisenä Helsingin Sanomat.

Oikeuskanslerinvirastolle tulleen kantelun mukaan päiväkodeissa on samat ongelmat kuin kouluissa, sillä myös niissä järjestetään joulu- ja pääsiäishartauksia. Kantelijan mukaan päiväkodeissa kerrotaan pienille lapsille totuutena uskonnollisia katsomuksia mainitsematta lainkaan, että asiasta on muitakin näkemyksiä. Vaikka lapsen osallistumista uskonnollisiin tilaisuuksiin kysytään vanhemmilta erillisellä lapulla, järjestelmä ei kantelijan mielestä toimi.

”Pieni lapsi ei ymmärrä, miksi hänet laitetaan erikseen, kun toiset menevät ’johonkin kivaan tilaisuuteen’. Lisäksi on väärin, että tällainen henkilökohtainen asia eli vanhempien vakaumus näin näkyy julkisesti kaikille”, kantelija toteaa.

Janoinenlammas.fi neliöb.8.5.-4.6.

Apulaisoikeuskansleri Mikko Puumalainen antoi maaliskuussa päätöksensä koulujen uskonnollisista tilaisuuksista. Päätöksen mukaan aamuhartauksien ja jumalanpalvelusten järjestäminen kouluissa on ongelmallista yhdenvertaisuuden ja uskonnonvapauden kannalta. Puumalainen suositteli Opetushallitusta pohtimaan ohjeitaan uudestaan.

Lue myös:
Varma kevään merkki? Suvivirrestä jälleen kantelu

Dosentti: Meillä on vielä pitkä matka aidosti monikulttuuriseen yhteiskuntaan