HS: Belgialaiset lääkärit tahtovat lapsille mahdollisuuden eutanasiaan

 

Helsingin Sanomien Brysselin-kirjeenvaihtaja Virve Kähkönen kirjoittaa kolumnissaan (HS 11.11.), että Belgiassa väännetään lakimuutosta, joka sallisi lasten armomurhan, jos he kykenevät päättämään asiasta itse.

Mielipidekyselyssä kolme neljäsosaa belgialaisista kannatti muutosta.

Kähkösen mukaan 16 lastenlääkäriä hoputti viime viikolla parlamenttia äänestämään lakimuutoksesta. Lääkärit väittivät avoimessa kirjeessään, että ”kuolemaan johtavasta sairaudesta kärsivät alaikäiset kypsyvät ikätovereitaan nopeammin ja ovat kykeneviä tekemään vastuullisia päätöksiä”.

Belgia laillisti aikuisten eutanasian vuonna 2002. Sitä seuraavana vuonna lääkärit avustivat kuoleman porteille 235 ihmistä. Viime vuonna armomurhia tehtiin jo yli 1 400.

Perheniemi neliöb. 21.11.-4.12. MJa

Kähkönen kirjoittaa, että armomurhan salliminen lapsille voi hyvinkin mennä läpi parlamentissa, kun se joskus etenee äänestykseen saakka.

”Eutanasian ehtoihin liittyy kuitenkin vielä paljon kiistoja. Yksi vaikeista kysymyksistä on, voisiko kuolemaan johtavaa tautia sairastava lapsi saada eutanasian henkisten kärsimysten takia”, hän jatkaa.

Lue Virve Kähkösen kirjoitus