Uutiset: Intialainen Vishal Mangalwadi toivoo länsimaiden palaavan koulujensa ja yliopistojensa kristillisille juurille

Holokaustin kokeneet vanhukset saivat lahjan Suomesta

 

Getoista ja keskitysleireistä selvinneet Liettuan juutalaisvanhukset saivat lahjan suomalaisilta kristityiltä.

Suomalaisten kristittyjen Fidan kautta lahjoittamat varat, lämpöiset villasukat ja kauniit kortit jaettiin Liettuassa neljällä eri paikkakunnalla.

– Meillä oli aivan fantastinen tilaisuus Kaunasissa. Mukana oli suurin osa kaupungin 27:stä elossa olevasta holokaustin kokeneesta vanhuksesta, kertoo Israel- ja juutalaistyön koordinaattori Paula Junttila Fidan nettiuutisissa.

– Minut yllätti se, että ilmassa ei ollut mitään epäluuloisuutta meitä kohtaan. Heti ensi hetkistä lähtien oli ihana, molemminpuolinen rakkaudellinen ilmapiiri, kuvailee Junttila.

Holokaustin kokeneita juutalaisvanhuksia on Liettuassa elossa enää kourallinen. Heidän tuekseen perustettiin 20 vuotta sitten yhdistys. Neuvostoliiton aikana vastaavan yhdistyksen perustaminen olisi ollut mahdotonta.

Sansa neliöb. 1.-30.5.

Tällä hetkellä yhdistykseen kuuluu 99 vanhusta neljässä eri kaupungissa. Monet ovat jo huonossa kunnossa ja elävät kehnoissa olosuhteissa. Rivit harvenevat nopeasti.

– Yhdistyksen edustaja Kaunasista, Mirjam-niminen nainen, täyttää joulukuussa 87 vuotta. Hän on itsekin selvinnyt holokaustista, kertoo Junttila.

– Nämä vanhukset eivät ole olosuhteiden pakosta päässeet muuttamaan Israeliin. Maa on kuitenkin lähellä heidän sydäntään, ja monilla asuu sukulaisia siellä. Rakkautemme juutalaisia ja Israelia kohtaan kosketti vanhuksia.

– On selvää, että meidän täytyy jatkaa työtä holokaustivanhusten parissa, kommentoi Junttila.

 

 

 

 
artikkelibanneri Uusi Tie