Hiljaisuuden Ystävät ja Karjalan Evankelinen Seura yhdistyivät – jatkossa Päivän Tunnussanaa julkaisee Hiljaisuuden ystävät

 

Päivän Tunnussanan suomenkielinen laitos on ilmestynyt vuodesta 1905.

Hiljaisuuden Ystävät ry päätti vuosikokouksessaan vappupäivänä Hiljaisuuden Ystävien ja Karjalan Evankelisen Seuran yhdistymisestä. Karjalan evankelinen seura on tunnettu Päivän Tunnussanan julkaisijana.

Vappupäivänä 1.5. Hiljaisuuden Ystävät ry päätti vuosikokouksessaan, että se ja Karjalan Evankelinen Seura yhdistyvät. Jälkimmäinen yhdistys oli jo aiemmin tehnyt omassa vuosikokouksessaan samansisältöisen päätöksen. Yhdistyksen nimenä pysyy Hiljaisuuden Ystävät. Yhdistymisestä tiedotettiin yhdistyksen Facebook-sivulla.

Yhdistymisen seurauksena Päivän Tunnussanan 2023 julkaisijaksi tulee Hiljaisuuden Ystävät ja samalla Evankelisen Seuran omistama Poitsilan kartano siirtyy Hiljaisuuden Ystävien omistukseen.

Dei, retroäijät, neliöb. 9.-15.7.

Päivän Tunnussanaa on julkaistu suomeksi vuodesta 1905. Vuosittain ilmestyvässä kirjassa on aina kaksi raamatunlausetta, sekä raamatunlukuohjelma vuoden jokaiselle päivälle. Kirjaa on tähän asti julkaissut Karjalan Evankelinen Seura. Päivän Tunnussanan juuret ovat Herrnhutissa, Kaakkois-Saksassa, missä kirja ilmestyi ensimmäisen kerran painettuna 1731. Herrnhutissa vaikutti kristillinen herätysliike herrnhutilaisuus, jonka perustaja on kreivi Nikolaus Ludwig von Zinzendorf.

Hiljaisuuden Ystävät valitsi vuosikokouksessaan yhdistyksen hallituksen puheenjohtajaksi toiselle nelivuotiskaudelle piispa Mari Leppäsen. Yhdistyksen toiminnanjohtajana toimii Juha Tanska