Yleinen: Tuomas Enbuske kuvaa luterilaista uskoaan: ”Ei kielilläpuhumista, ei ikoneja, ei suitsukkeita – Sana riittää”

Hierojasta evankelistaksi

 

Pia Kettunen sai vahvistuksen evankelistan tehtävään, kun hänet siunattiin siihen 5. kesäkuuta Tampereen helluntaiseurakunnassa. Kuva: Rauno Nytorp

Helluntaiherätyksessä on koulutettu 2010-luvulla yli 100 evankelistaa.

Tamperelainen Pia Kettunen on paitsi hieroja myös evankelista. Tämä oli mahdollista Hyvä Sanoma ry:n ja Iso Kirja -opiston Evankelistapolun ansiosta.

Jo yli sata henkilöä on käynyt Evankelistapolun, joka alkoi helluntaiherätyksen raamattuopistossa vuonna 2011.

Sansa neliöb. 1.-30.5.

Tampereen helluntaiseurakunnan pastori Petteri Arasalo pitää tärkeänä, että Evankelistapolullelähtevä on yhteydessä seurakuntaan jo alkuvaiheessa ja että valmistuttua hänelle löytyy omalta tuntuva ja seurakuntaa palveleva paikka.

– Evankelistat kertovat evankeliumia itse, mutta lisäksi he pystyvät varustamaan muita omalla esimerkillään.

Myös Evankelistapolun koulutuslinjasta vastaava Hyvän Sanoman koordinaattori Helena Kärkkäinen painottaa, että koulutukseen lähtevä on hakeutumassa osaksi työyhteisöä ja myös laajempaa verkostoa. Koulutuksen keskiössä on oman evankelistaidentiteetin löytäminen, ja sielunhoidollinen näkökulma on myös vahvasti esillä.

Pia Kettuselle koulutus avasi kutsumusta ja toisaalta valotti siihen liittyvää vastuuta, mikä teki nöyräksi. Etenkin ystävyysevankeliointi tuntuu hänestä
luontevalta.

– Opin näkemään ihmisen ihmisenä eikä vain kohteena. Ihmisellä on tunteet ja monenlaista rikkinäisyyttä, mikä on otettava kohtaamisissa huomioon. On mentävä rakkaus edellä.