Yleinen: Viikon debatti pui armokuolemaa: eutanasia on arvokysymys monelta kantilta

Herzog-tapahtuman järjestäjä: Kristittyjen yhteys on tärkeämpää kuin yksi tapahtuma

 

Mika Jantunen ja Leevi Launonen väittelivät David Herzogista Radio Dein Viikon debatissa keskiviikkona.

Saarnaaja David Herzog on Jumalan, eikä new agen asialla, vakuuttaa Helsingin olympiastadionilla heinäkuussa järjestettävän Ihmeiden aika -tapahtuman kampanjapäällikkö Mika Jantunen. Tapahtuman pääpuhuja on Suomen kristillisissä piireissä ristiriitaisia tunteita herättänyt yhdysvaltalainen David Hertzog.
– David Herzog uskoo, että Jeesus on Jumalan poika, ainoastaan hänen verensä kautta meillä on pääsy isän tykö. Jokainen ihminen on syntinen ja tarvitsee pelastusta. Tällä tasolla Herzog pysyy ja yhteistyötahot pysyvät. Siinä on turvallista pysyä evankeliumin ydinsanomassa, Jantunen vakuuttaa.

Jantunen ja Ristin voitto -lehden päätoimittaja Leevi Launonen väittelivät Herzogin opetuksista Radion Dein viikon Debatissa keskiviikkona.

Herzogin mukaan hänen kokouksissaan tapahtuu ihmeitä. Ihmiset ovat esimerkiksi saaneet kultapaikkoja hampaisiinsa. Herzogin yhteydessä on puhuttu myös laihtumisihmeistä. Jantunen oli viime syksynä järjestämässä TV7:n organisoimaa Herzogin ensimmäistä Suomen vierailua.

Karas-Sana Neliöb. 22.-28.4.

– Herzogin Suomen-kokouksissa suurin osa ihmeistä oli ihan tavallisia parantumisihmeitä, mitä on Suomessa ennenkin nähty. Pienempi osa oli luovia ihmeitä eli erityisiä ja erikoisia ihmeitä. TV 7 on kertonut, että näiden kokousten jälkeen on tullut yhtä paljon raportteja parantumisista kuin koko aiemmin kuluneen yhdeksän vuoden aikana.

Leevi Launosen mukaan ihmeet kuuluvat terveeseen kristillisyyteen, mutta Herzogin tapauksessa niistä vaikuttaa tulleen itsetarkoitus.

– Jumala tekee ihmeitä ja on hienoa, että näin tapahtuu. Herzogista moni on kuitenkin saanut sellaisen käsityksen, että mennään ihmekärjellä eli kärjessä ei ole evankeliumi vaan ihmeet.

Launonen kiittelee sitä, että Herzog julistaa tilaisuuksissaan yleisesti hyväksyttyä evankeliumia ja korostaa Jeesuksen merkitystä. Hän kuitenkin kummastelee Herzogin kirjoittamien kirjojen sisältöä. Herzog selittää ihmeitä esimerkiksi japanilaisen vaihtoehtotiedemiehen Masaru Emoton tutkimuksilla.

– Herzog opettaa kirjassaan, että todellisuuden perimmäinen olemus ovat ääniaallot. Hän kehittää kokonaisen luomisteologian ja todellisuuskäsityksen näistä ääniaalloista ja opettaa, että kun ihminen pääse tietylle kirkkauden tasolle, niin hän voi alkaa käskemään ääniaaltoja ja silloin tapahtuu ihmeitä, Launonen kuvailee.

Puheet ääniaalloista ovat saaneet monet nettikeskustelijat kysymään, onko Herzog new age -saarnaaja. Mika Jantusen mukaan Herzog julistaa samaa Kristusta kuin muutkin evankelistat. Kyse on vain painotuseroista, jotka johtuvat Herzokin kiinnostuksesta tieteeseen.

– Uskovaiselle ihmiselle kaikki tapahtuu Jeesuksen kautta. Jeesus puhuu siitä, että parantakaa sairaat ja ajakaa pois pahoja henkiä. Herzog on kiinnostunut siitä, miten ihmeet tapahtuvat. Siksi hän puhuu kvattifysiikan tutkimuksista, siitä, miten puhuttu sana vaikuttaa ja ajatukset vaikuttavat aineeseen, mutta todellinen voima tulee aina vain Jeesukselta, Jantunen selittää.

– Se, että tapahtuu ihmeitä ja puhutaan Jeesuksesta ei vielä ole todiste siitä, että kyse olisi terveestä kristillisyydestä, Launonen huomauttaa.

Launonen kaipasikin enemmän seurakunnissa tapahtuvaa arviointia Herzogin opetuksista.

Viime elokuussa järjestetty Herzogin ensimmäinen Suomen tapahtuma yllätti Jantusen mukaan myös järjestäjät.

– Yhtäkkiä ihmisiä tulikin paljon, oli paljon parantumistodistuksia ja ihmisiä tuli uskoon. Kun asioita tapahtuu näin äkkiä, se ei ole helppo järjestäjillekään: Kuinka keskustella eri kristillisten johtajien kanssa, kuinka voisi rakentaa yhteyttä ja käydä läpi hämmennystä herättäviä asioita. Me emme ole täysin onnistuneet siinä.

Muun muassa Urbaani unelma- ja Mahdollisuus muutokseen -kampanjoita järjestämässä ollut Mika Jantunen toivoo, että Ihmeiden aika -tapahtuman tiimoillakin päästäisiin opillisista ristiriidoista kohti kristittyjen yhteyttä.

– Minulla on syvä huoli Suomen tilanteesta. Mitä me johtajat ja seurakuntalaiset teemme sille, että hengelliset arvot on menneet kovasti alaspäin. Voimme kaikki kuuluttaa, että minulla on oikeat opit ja minulla on oikeat ajatukset, mutta tärkeämpää on se, mitä me teemme, jotta elämän hedelmä ja Kristus leviäisi tämän kansan keskelle ja ihmiset saisivat kokea pelastuksen ihmeen. Pidän tätä paljon tärkeämpänä kuin yhtä stadiontapahtumaa.

Viikon Debatti kuullaan uusintana Radio Deissä sunnuntaina klo 20. Keskustelun voi kuunnella myös Radio Dein nettiarkistosta.

 
Dei, aamuvirkut, artikkeliban 7.2.- (2/2)