Elämäntaito: Vatikaanin uusi dokumentti listaa ihmisarvon “raskaat loukkaukset” – Ihmisellä on oikeus elämään, ei kuolemaan

Heponiemen Hiljaisuuden keskus menossa vuokralle

 

Heponiemen kappeli

Heponiemen Hiljaisuuden keskus on avoinna enää pari päivää. Tulevaisuudessa Heponiemeä käytetään ehkä Lohjan seurakunnan toimintaan. Vuokrauspäätös odottaa vielä kirkkovaltuuston hyväksyntää.

Helsingin Diakonissalaitoksen säätiö on solmimassa Lohjan seurakunnan kanssa sopimuksen Heponiemen tilan vuokraamisesta. Lohjan seurakunnan kirkkoneuvosto on päättänyt kokouksessaan 9.10.2018 ryhtyä valmistelemaan Heponiemen Hiljaisuuden keskuksen vuokraamista seurakunnan käyttöön kolmen vuoden ajaksi alkaen 1.6.2019 edellyttäen, että kirkkovaltuusto hyväksyy talousarvion vahvistamisen yhteydessä määrärahan tätä varten.

Heponiemen Hiljaisuuden keskus avattiin vuonna 1997. Ennen toiminnan aloittamista keskuksessa tehtiin mittavat investoinnit. Alun perin oli tiedossa, että keskukseen sijoitettuja kunnostusrahoja ei saataisi takaisin. Toiminnan lähtökohtana oli kuitenkin, että vuosittaiset toimintakulut pystyttäisiin kattamaan. Valitettavasti Heponiemen toiminta on kuitenkin koko ajan  ollut kannattamatonta ja säätiön on pitänyt toimintaa tukea.

Kalajoen Krist. opisto Neliöb. 8.-21.4.

Tästä syystä Diakonissalaitoksen säätiön hallitus teki viime huhtikuussa päätöksen Heponiemen Hiljaisuuden keskuksen sulkemisesta.

Heponiemi on ollut Helsingin Diakonissalaitoksen omistuksessa vuodesta 1912 alkaen.