Uutiset: Intialainen Vishal Mangalwadi toivoo länsimaiden palaavan koulujensa ja yliopistojensa kristillisille juurille

Hengenmiehiä Pori Jazzeilla

 

Pori Jazzien hengellinen anti osuu torstaille 14.7, jolloin jatsikansalla on mahdollisuus kuulla Tom Jonesia ja Daniel Lanoisin tähdittämää Black Dubia.
Walesin tiikerinä tunnetun Jonesin pitkä ura on johdattanut artistin lopulta syvemmille vesille. 70-vuotias mies versioi viimeisimmällä komealla Praise & Blame -levyllään vanhoja gospeleita, blues-kipaleita ja hivenen vanhaa rokkiakin.

Mikään uskoontulo-linjanmuutoskiekko se ei ole. Artisti operoi alueella, joka on syvä ja henkilökohtainen, mutta kaukana kirkasotsaisuudesta.

Käynnissä olevan kiertueen avauskappaleena on käytetty levyltä löytyvää, John Lee Hookerin raastavaa Burning Hell -kappaletta. Ja tottahan miehen nappihitit kuullaan myös keikalla.

Janoinenlammas.fi neliöb.8.5.-4.6.

Kirjurinluodolta kannattaa suunnata jatkoille LP45:een, jossa konsertoi muunmuassa Black Dub. Sen johtohahmo Daniel Lanois lienee monille tutumpi artistituottajana. U2, Bob Dylan ja Peter Gabriel ovat hänen vakiotyökumppaneitaan.
Lanois on tehnyt harvakseltaan soololevyjä.

Siviilissä miehen kehutaan olevan maanläheinen hengenmies. Hänen musiikissaan kuuluvat kristilliset teemat liittyvät kokonaisuuteen itseoikeutetusti.