Yleinen: Tuomas Enbuske kuvaa luterilaista uskoaan: ”Ei kielilläpuhumista, ei ikoneja, ei suitsukkeita – Sana riittää”

Hengen uudistuksen KesäSpirit-tapahtuma on täyttymässä viimeistä paikkaa myöten

 

KesäSpiritin pääpuhuja on John Burke Yhdysvalloista, Austinista.

Lempäälän Ideaparkissa vietetään hengellistä kesäjuhlaa elokuun ensimmäisenä lauantaina koronaviruksen riskit huomioon ottaen. Paikalle pääsevät ne, jotka ovat varanneet lippunsa etukäteen eli noin 700 henkilöä yhtä tapahtumaosiota kohden.

KesäSpirit-tapahtuma on tänä vuonna koronapandemiasta johtuen yksipäiväinen. Ohjelmassa on kolme osaa, joihin jokaiseen on varattava ilmainen lippu.

– Näyttää siltä, että KesäSpirit tulee pian täyteen. Lippunsa on hankkinut jo lähes 600 ihmistä, kertoo toiminnanjohtaja Timo Pöyhönen Hengen uudistus kirkossamme ry:stä.

Janoinenlammas.fi neliöb.8.5.-4.6.

Ohjelma antaa eväitä ja rohkaisua mm. kristittyjen hengelliseen kasvuun seurakunnassa, armolahjojen käyttöön sekä kuuntelevaan rukoukseen.

Pääpuhuja on videon välityksellä Yhdysvaltain Austinista John Burke, joka Suomessa tunnetaan mm. kirjastaan Täydelliset älkööt vaivautuko.

– Burke on tehnyt opetuksensa juuri tätä KesäSpirit-tapahtumaa varten. Ne avaavat armon sisäistämisen merkitystä kristityn kasvun kannalta – ja ovat kyllä todella hyviä, Pöyhönen toteaa.

Kaikkiaan KesäSpiritissä ei ole tarkoitus jäädä teorian tasolle vaan myös harjoitella opetusten antia käytännössä, paikan päällä. Ideaparkissa käytetään armolahjoja ja rukoillaan runsaasti – joskaan ei nyt perinteisellä palvelutyylillä, lähekkäin.

Koronariskit otetaan huomioon mm. niin, että tutulla joukolla istutaan vierekkäin, mutta muutoin toisiin etäisyyttä pitäen. Yksittäiset ihmiset sijoittuvat niin, että välimatkaa seuraavaan on reilu metri.

– Koska KesäSpiritiin varataan liput, saamme osallistujilta yhteystiedot. Lähetämme juuri ennen tapahtumaa kaikille täsmälliset ohjeet, miten Ideaparkissa toimitaan.

Hengen uudistuksessa iloitaan siitä, että KesäSpirit on suven ensimmäinen hengellinen juhla, jota ihmiset pääsevät yhdessä viettämään.

Lauantainen tapahtuma päättyy yhteiseen ehtoolliseen.

– Se on minulle ensimmäinen neljään kuukauteen – ja odotan sitä kovasti, Pöyhönen toteaa.

KesäSpirit 2020 –tapahtuman striimausta voi seurata 1.8. osoitteessa www.hengenuudistus.fi.