Uutiset: Intialainen Vishal Mangalwadi toivoo länsimaiden palaavan koulujensa ja yliopistojensa kristillisille juurille

Hengen uudistuksen kesäjuhlat kasvattavat suosiotaan

 

EtCetera musisoi Kalajoen kirkossa. Kuva Ari Suomi

Kirkossa vaikuttava karismaattinen uudistusliike Hengen uudistus kirkossamme ry vietti kesäjuhlaa Kalajoen seurakunnassa 1.-3.8.2014. Juhlan teema oli ”Tule Pyhä Henki! Täytä meidät voimalla ja rakkaudella!”. Kävijämäärä on noussut joka vuosi. Kalajoen kirkko täyttyi useaan otteeseen. Aurinkoisella säällä satoja ihmisiä osallistui juhlaan kirkkotarhassa ja kahvilateltassa. Juhlaa rakensi yli 100 talkoolaista.
Toiminnanjohtaja Marko Huhtalan mukaan yhdistys haluaa uudistaa kirkkoa niin, että terve karismaattisuus saa olla voimavara luterilaisessa kirkossa. Hän toteaa, että karismaattisuudessakaan ei pidä mennä yli kirjoitusten.

– Uudistuksessa Jumalan sanan pohja on meille tärkeä. Uudistus on paluuta alkujuurille. Raamattu on totta myös tällä kohdalla niin, että armolahjat toimivat. Haluamme yhteisöllistä kirkkoa, Huhtala kertoi yhdistyksen periaatteista Seurakuntalainen.fi:lle.

Huhtala iloitsee, että kesäjuhlat kokosivat hyvin eri-ikäisiä kuulijoita monesta herätysliikkeestä. Julistajia oli esimerkiksi Uusheräyksen ja Rauhan Sanan piiristä.

Perheniemi neliöb. 13.-19.5.

Juhlan yleisilmeeseen kuului monipuolinen ylistysmusiikki, jossa perinteinen ylistysmusiikki sai rikkautta Siionin matkalauluista, Siionin virsistä ja virsistä. Järjestäjien tiedotteen mukaan julistuksen keskiö oli Kristuksessa ja Pyhän Hengen työssä, joka kirkastaa Kristuksen.

Opetuskanavissa käsiteltiin maallikkovastuun kantamista seurakunnassa, yhteisövalmennusta ja -johtamista, sielunhoidollisia ja kristillisestä terapiasta nousevia aiheita, armolahjoja, Hengellä täyttymistä, ylistystä, palvontaa ja ylistystanssia.

Uutena aiheena nousi mukaan avioliiton raamatulliset perusteet. Juhlan yksi odotettu tilaisuus on sunnuntain ylistysmessu. Kalajoen kirkkoherran Rauli Junttilan sanoin: ”siinä oli taivaan makua”. Järjestäjien mukaan juhla näytti terveen karismaattisuuden tavan kantaa ihmisten huolet ja murheet. Sielunhoidossa keskusteltiin kymmenien ihmisten kanssa ja rukouspalvelussa kuunneltiin ja kannettiin Jumalan armollisiin käsiin satojen ihmisten huolet, murheet ja sairaudet luottaen Jumalan ihmeelliseen apuun. Rukouspalvelussa palveli lähes 20 rukousparia – sekä kirkon työntekijöitä että rukouspalveluun koulutettuja maallikoita.

Juhlien opetus- ja puhujavastuita kantoivat mm. Salme Blomster, Saara Kinnunen, Ari Juntunen, Ilkka Puhakka, Jorma Puhakka, Reino Junttila, Rauli Junttila, Liisa ja Gunnar Weckström, Heljä Markkula, Timo Pöyhönen, Johanna Sandberg, Marko Huhtala. Ylistyksen johtamisesta vastasivat Sakari Heikkilä bändeineen ja Tapio Rekola sekä paikalliset musiikkiryhmät eri kanavissa ja tilaisuuksissa.

Tarkka kävijälaskenta

Järjestäjien mukaan juhlien laskettu kävijämäärä oli 2440 henkilöä (vuonna 2013 yli 1900 henkeä). Osallistujia yhteensä kaikki tilaisuudet yhteen laskien oli 8191 henkilöä (vuonna 2013 oli 7120 henkeä). Mikäli juhlan kävijämäärä lasketaan herätysliikkeiden kesken yhteisesti sovitulla laskentatavalla, kävijämäärä on 3450 henkeä (vuonna 2013 kahdella laskentatavalla arvioitu yhdistetty luku 2600 kävijää). Lisäksi juhla kuului Kalajoella seurakunnan radiosta ja nettiradiosta ympäri maailmaa. Suurin yksittäinen tilaisuus Pekka Simojoen ja EtCeteran konsertti keräsi noin 1500 kuulija.
Tämän vuoden juhlat olivat järjestyksessään 30.

Ensi vuonna Hengen uudistuksen kesäjuhla järjestetään Valkeakoskella, Sääksmäen seurakunnassa 31.7-2.8.2015.