Ihmisiä ja ilmiöitä: Pastori Matti Hernesaho: ”Jeesus ei ole teinipojille mikään vitsi” Hyvät: Arabien parissa lähetystyötä tekevä Aaron Ibrahim kertoo miten tehdä vaikutus muslimeihin: ”Elä niin kuin opetat”

Hengellinen herätys johti ”vuosisadan suurimpaan diplomaattiseen läpimurtoon”

 

Russell Martin Stendal (oik.) on tehnyt lähetystyötä Farc-sissien parissa 30 vuotta. Kuvassa myös Johan Candelin (toinen vasemmalta) ja kaksi Farc-valtuuston jäsentä. Kuva: Johan Candelinin arkisto

Ilman sissijohtajien hengellistä heräämistä Kolumbian hallituksen ja sissijärjestön välistä rauhansopimusta olisi tuskin allekirjoitettu.

Syyskuun 26. päivänä 2016 Kolumbian hallitus ja vasemmistolainen sissiliike Farc allekirjoittivat historiallisen rauhansopimuksen. Puoli vuosisataa jatkunut sisällissota oli tullut päätökseen. Sissit aikoivat luovuttaa aseensa pois ja jatkaa tavoitteidensa saavuttamista demokraattisin keinoin.

Rauhansopimus toi Kolumbian presidentille Juan Manuel Santosille Nobelin rauhanpalkinnon 7. lokakuuta, vaikka kansa olikin äänestänyt viisi päivää aikaisemmin rauhansopimusta vastaan.

IK-opisto Neliöb. 17.-30.6.

Vähemmän tunnettu tosiasia on, että rauhansopimuksen taustalla on kristillisen uskon luoma uusi ilmapiiri Farc-sissien keskuudessa.

– Näkemykseni on, että tämä on vuosisadan suurin diplomaattinen läpimurto, ja sen takana on kristitty lähetystyöntekijä. Ilman herätystä Farc ei olisi koskaan suostunut allekirjoittamaan sopimusta, jossa he antavat aseensa pois, sanoo First Step Forum -järjestön toiminnanjohtaja, rovasti Johan Candelin.

Kuka on tuo kristitty lähetystyöntekijä ja millaisesta herätyksestä oikein on kyse? Lue lisää Uuden Tien verkkolehden artikkelista!

Lue myös Miika Auvisen aiheeseen liittyvä blogi.

 
artikkelibanneri Uusi Tie