Uutiset: Intialainen Vishal Mangalwadi toivoo länsimaiden palaavan koulujensa ja yliopistojensa kristillisille juurille

Hengellinen harjoitus vuoden jokaiselle päivälle

 
Kaksi miestä hymyilee kasviseinän edessä

Tässä olen – Päivittäisiä hengellisiä harjoituksia on päivittäiseen eläytyvään raamatunlukuun ja mietiskelyyn kutsuva materiaali, jota voi kuunnella tai lukea ilmaisesta Piplia-sovelluksesta tai Raamattu.fi:ssä.

Tässä olen – Päivittäisiä hengellisiä harjoituksia on päivittäiseen eläytyvään raamatunlukuun ja mietiskelyyn kutsuva materiaali. Vuoden jokaiselle päivälle on kuunneltavana tai luettavana oma hengellinen harjoitus. Viime vuonna julkaistut rukoushartaudet ovat saaneet nyt jatkoa. Uudet hartaudet löytyvät sekä luettavana että kuunneltavana versiona raamattu.fi:stä ja ilmaisesta Piplia-sovelluksesta. Kirja ilmestyi lokakuun lopulla. Harjoitukset noudattelevat kirkkovuotta. Aineistot ovat laatineet pappi Kalevi Virtanen sekä mm. uskontodialogin asiantuntijana Kirkkohallituksessa toiminut Pekka Y. Hiltunen.

Malta kuunnella, mitä Jumala tahtoo sinulle sanoa

Harjoitteissa kirjan tekijät Pekka Yrjänä Hiltunen ja Kalevi Virtanen ohjaavat meditaatioon Raamatun tekstien avulla.

Dei  Eurovaalit neliöb. 7.5.-3.6.

– Meditaatio ei ole helppoa rauhoittumista vaan itseen katsomista. Harjoitusten avulla voi tulla sinuksi itsensä kanssa, sillä meditaatio on totuuden löytämistä itsestä ja maailmasta. Se voi olla karua, mutta jos sitä ei jaksa, ei pääse omaksi itsekseen. Voi myös olla, ettei tunnu missään, Hiltunen selittää.

Hän myös alleviivaa Jumalan armon merkitystä ihmisen elämässä:

– Aina ei tarvitse olla aktiivinen. Kun olet hengellisen ohjaamisen tilassa, usko, että Jumalan henki ohjaa tilannetta. Kysy Jeesukselta, mitä hän haluaa tänään sinulle sanoa. Jää odottamaan, mitä sana puhuu sinulle, Hiltunen kannustaa mietiskelyyn Raamatun kanssa.

– Haluamme päästä irti arjesta, löytää syvemmän merkityksen ja levon. Tuomme koko elämämme kulloiseenkin hetkeen: luemme jokainen esimerkiksi saman psalminkohdan eri tavalla oman elämäntilanteemme mukaan.

Toinen vuosikerta Tässä olen -harjoitteista eroaa sinä, että hartauden harjoittajalle ja hänen pohdinnoilleen jää enemmän tilaa.

– Harjoittajan tulisi löytää itse Raamatun sana. Jumala itse puhuu sanan kautta ihmiselle. Nykyihminen kaipaa rauhaa, edes hetkeksi irti arjesta, Hiltunen pohtii.

Myös Kalevi Virtanen on samoilla linjoilla:

– Palautetta on tullut runsaasti edellisestä aineistosta eri puolelta kristikuntaa. Palautteessa toistuu viesti: tämä on erinomainen apuväline päivittäiseen hiljentymiseen, Virtanen kertoo kiitollisena. – Tätä tehdessä omakin suhde Raamattuun ja Jumalaan elää.

Rukousharjoitukset eivät vaadi erityisosaamista, tiettyä aikaa tai paikkaa. – Tarvitset vain älypuhelimen tai tietokoneen päästäksesi mukaan hengellisten harjoitusten vuosisatojen aikana rakentuneelle valtatielle, Virtanen kannustaa. – Hengellisten harjoitusten kautta olet mukana rakentamassa temppeliä, jolla ei ole seiniä, joiden sisään tulisi ahtautua, vaan se on läsnä kaikkialla aina ja joka hetki.

Tapaa kirjailijat

Osallistu yhteiseen Tässä olen -mietiskelyyn verkossa –

Ke 30.11. klo 18 Piplia järjestää Facebook-liven, jossa pääset yhdessä osallistumaan Tässä olen -mietiskelyyn kirjailijoiden kanssa. Lyhyen hengellisen harjoituksen jälkeen on mahdollisuus keskustella kirjailijoiden Kalevi Virtasen ja Pekka Y. Hiltusen kanssa. Hanna Paavilainen Pipliaseurasta haastattelemassa. Mukaan pääset Piplian Facebooksivuilta.

Lisätietoja Tässä olen -mietiskelyistä täällä: https://www.piplia.fi/tassa-olen-mietiskelyt-alkavat/

 
Pipliaseura artikkeliban. 21.3.-