Helsinki Pride -kohu aiheutti kirkostaeroamispiikin eroakirkosta.fi-sivustolla

 

Aarne Ormio/Kirkon kuvapankki

Suomen evankelis-luterilaisen kirkon osallistuminen Helsinki Pride -tapahtumaan virallisena tukijana on lisännyt kirkosta eroamisia. Tiistaina 18. päivä eroakirkosta.fi-sivuston kautta erosi 350 ihmistä, mikä on tämän vuoden korkein luku.

Tavallisesti kevät- ja kesäkuukausina kirkosta eroaa päivittäin joitakin kymmeniä ihmisiä. Tiistaina 18. kesäkuuta sivuston kautta erosi jopa 350 ihmistä. Erojen taustalla on todennäköisesti hämmennys kirkon osallistumisesta SETAn järjestämään Helsinki Pride -tapahtumaan. Monien kristittyjen mielestä kirkko on ylittänyt rajan, jota ei tulisi ylittää.

Kansanedustaja Päivi Räsänen on lähettänyt arkkipiispa Tapio Luomalle aiheeseen liittyvän avoimen kirjeen, jossa hän ilmaisee huolensa kirkon osallistumisesta Helsinki Prideen.

IK-opisto, neliöb. 15.-28.4.

Avoimessa kirjeessä Räsänen kertoo myös itse pohtivansa kirkosta eroamista. Räsänen kirjoittaa: ”Suuri joukko aktiivisia, Raamattua elämänsä ja uskonoppinsa auktoriteettina pitäviä kirkon jäseniä pohtii tällä hetkellä, voiko kirkkoa pitää enää hengellisenä kotinaan. He kyselevät, missä tulee vastaan raja, jota ei voi enää ylittää. Tätä pohdintaa käyn itsekin.”

Eroakirkosta.fi on vapaa-ajattelijoiden ylläpitämä verkkosivusto, jonka kautta tuhansia ihmisiä eroaa vuosittain kirkosta. Suurimmat eropiikit ovat yleensä vuoden lopussa, jotta vältytään kirkkoveron maksulta seuraavana vuonna .