Yleinen: Tuomas Enbuske kuvaa luterilaista uskoaan: ”Ei kielilläpuhumista, ei ikoneja, ei suitsukkeita – Sana riittää”

Helsingissä marssitaan elämän puolesta ensimmäistä kertaa

 

Marssi elämän puolesta 11.9.2021 – (Kuva: RitaE / Pixabay)

Syyskuun 11. päivä Helsingissä marssitaan elämän puolesta. Marssin tarkoitus on puolustaa syntymättömien lasten oikeuksia ja herätellä keskustelua aiheesta.

Marssille toivotetaan tervetulleeksi kaikki, jotka haluavat puolustaa kohdunsisäistä ihmiselämää.

Tapahtuma aloitetaan kokoontumalla Senaatintorille lauantaina 11. syyskuuta klo 13:00, jonka jälkeen kuljetaan Aleksanterinkadun ja Mannerheimintien kautta Eduskuntatalolle, missä kansanedustaja Päivi Räsänen pitää puheen. Tilaisuus arvioidaan päättyväksi klo 16:00.

Dei  Eurovaalit neliöb. 7.5.-3.6.

Lääkäriksi vuonna 2015 valmistunut Miikka Nummenpää on yksi tapahtuman järjestäjistä. Nummenpää toivoo, että marssi voisi tukea kohdussa elävien ihmisten oikeuksia ja herättää aitoa keskustelua aiheesta.

–­ Kyseessä on tosi tärkeä aihe, mutta sen ympärille muodostuu helposti vääränlaista vastakkainasettelua. Tämä on tietysti ymmärrettävää, koska abortti on monelle hyvin arka aihepiiri. Ajattelen kuitenkin, että tästä huolimatta asiasta on tärkeää keskustella. Kuitenkin empaattisesti ja armollisesti, Nummenpää huomauttaa.

Uusi tapahtuma Suomessa

Yhteistyössä tapahtuman järjestämisessä on mukana Suomen evankelisluterilainen lähetyshiippakunta ja Patmos Lähetyssäätiö. Elämän puolesta -marsseja ei olla Suomen lähihistoriassa juuri järjestetty.

–­ ”March For Life” on maailmanlaajuinen konsepti, mutta katsotaan, kuinka hyvin se sopeutuu tänne suomalaiseen kulttuuriin. Tarkoituksena on hyvin yksinkertaisesti nostaa syntymättömien lasten oikeuksia enemmän esille ja uskon marssin toimivan tässä tarkoituksessa ihan hyvin.

Eduskunta kävi loppukeväästä lähetekekustelun koskien kansalaisaloitetta OmaTahto2020, jonka tavoitteena on löyhentää Suomen aborttilainsäädäntöä entisestään. Myöskin EU:n parlamentti on hiljattain hyväksynyt esityksen, jonka mukaan abortti nähdään naisen ihmisoikeuskysymyksenä. Elämän puolesta -marssin tiedotteessa huomautetaan, että tarve puolustaa syntymättömiä lapsia on suurempi kuin koskaan.

Tärkein kysymys aborttikeskustelussa

Nummenpää ajattelee, että tärkein kysymys koko keskustelussa on se, elääkö kohdussa ihminen, jolla on ihmisarvo. Sillä jos näin on, abortissa silloin lopetetaan tämän arvokkaan ihmisen elämä.

– Tuntuu, että jokainen keskustelun osapuoli oikeastaan ajattelee, että abortti on jollain tavalla ongelma ja paha asia. Vaikka puolustaisikin aborttia, saattaa silti ajatella, että olisi hyvä, jos abortteja olisi vähemmän. Ihmisillä on kuitenkin loppujen lopuksi hyvin samankaltainen moraalinen ymmärrys, ja tämä luo mahdollisuuden dialogiin.

Teot merkitsee

– Syntymättömien lasten ihmisoikeustilanne on tällä hetkellä tosi huono. Toivon, että marssi toisi näkyvyyttä aiheelle niin, että kohdussa elävien lasten tilanne voisi helpottua edes hieman ja aihe voisi mennä yhteiskunnallisessa keskustelussa eteenpäin.

Marssi on kuitenkin vain yksi asia, vielä tärkeämpää on teot, Nummenpää pohtii. Hän ajattelee, että kaikista tärkeintä on tukea ja auttaa perheitä ja naisia, sekä ennen että jälkeen raskauden.

Marssi elämän puolesta järjestetään Helsingin ja Kouvolan Elämän puolesta -ryhmien toimesta.

Linkkejä:

Marssin facebook-tapahtuma

Marssi Elämän Puolesta -facebook-sivu

Marssi Elämän Puolesta -instagram-sivu