Helsingissä avautuvat ensimmäiset mobiilipyhiinvaellusreitit

 

Luontoretkikohteiden arvostus ja käyttö ovat lisääntyneet koronapandemian aikana.

Perjantaina 13.11.2020 avautuvat Vuosaaren Uutelaan ja Seurasaareen Helsingin ensimmäiset mobiilipyhiinvaellusreitit

Rauhaa ja hiljaisuutta painottavat mobiilipyhiinvaellukset yleistyvät ja laajenevat ympäri Suomea. Helsingissä ensimmäiset reitit avataan perjantaina 13.11.2020. Vuosaaren Uutelan pyhiinvaellusreitti “Matkaevästä elämään” on 1,3 kilometrin pituinen ja Seurasaaren reitti “Pysähtymisen ja hiljentymisen polku” noin 3 kilometriä pitkä. Seurasaaren reitti on esteetön. Molemmilla reiteillä on 10 pysähdyspaikkaa.

Pysähdyspaikat sisältävät harjoitteita läsnäoloon ja mielen rauhoittumiseen sekä tekstejä ja rukouksia hiljentymiseen ja hengelliseen pohdintaan. Mukana on myös joitakin musiikkilinkkejä. Vaelluksilla olevat tekstit ohjaavat vaeltajaa tutkimaan omaa sisintään ja ympärillä avautuvaa luontoa niin omakohtaisten kysymysten kuin Raamatun ja muiden kristillisten tekstienkin pohjalta.

Perheniemi Neliöb. 15.-21.4.

”Reitit kulkevat merellisessä ja metsäisessä luonnossa ohjaten kulkijaa pysähtymisen ja hiljentymisen äärelle. Sininauhaliiton, Helsingin seurakuntayhtymän sekä Töölön ja Vuosaaren seurakuntien yhteistyössä laatimat polut kutsuvat kulkijoita elämänkatsomuksesta riippumatta”,

”Vaeltaminen, arjesta irtautuminen sekä luonnon ja ympäristön havainnoiminen auttavat pohtimaan oman elämän kysymyksiä ja kenties näyttämään suuntaa uudelle elämässä. Hiljentyen tutulla lenkkipolulla voi löytyä uusia näkökulmia. Vaeltaminen ja hiljentyminen luonnossa on ollut läpi Raamatun tie sisäiseen kasvuun ja muutokseen”,

Valkama jatkaa.

Reitit sopivat myös ohjattuihin ryhmävaelluksiin esimerkiksi seurakuntatyössä ja työyhteisöjen tyhy-toiminnassa. Mikäli ei ole mahdollisuutta lähteä ulos luontoon, reitin voi kulkea myös kotisohvalla.

Lisätietoa:
Projektikoordinaattori Saara Valkama, saara.valkama@student.diak.fi, p. 045 670 4224,
Töölön seurakuntapastori Jukka Valkama, jukka.valkama@evl.fi, p. 050 552 1923,
pyhiinvaellusohjaaja, retriitinohjaaja Lea Purhonen, lea.purhonen@lakimiesyhdistys.fi, p. 0505909793

Lähde: Kirkko Helsingissä – tiedote 2.11.2020
https://www.sttinfo.fi/tiedote/lahde-retkelle-rauhaan-ja-hiljaisuuteen?publisherId=13484104&releaseId=69892931