Ihmisiä ja ilmiöitä: Jari Kekäle: ”Ei se varmaan Jumalalle ole mikään tiedonanto, kun kerromme, että nyt tuntuu tältä” Elämäntaito: Jouni Turtiainen on ollut päähän potkittujen uskollinen ystävä

Helsingin tuomiokirkkoseurakunta avasi ovensa sateenkaariparien vihkimisille

 

Helsingin tuomiokirkkoseurakunnan seurakuntaneuvosto on tehnyt päätöksen, jonka mukaan samaa sukupuolta olevat parit voivat varata Tuomiokirkkoseurakunnan tiloja vihkimistä varten. Pappeja ei kuitenkaan velvoiteta homoparien vihkimiseen.

Helsingin tuomiokirkkoseurakunta on järjestyksessään yhdestoista pääkaupungin evankelis-luterilaisen kirkon seurakunta, joka sallii samaa sukupuolta olevien parien vihkimisen tai siunaamisen seurakunnan kirkkotiloissa. Helsingin tuomiokirkko ja Suomenlinnan kirkko ovat suosittuja Helsingin tuomiokirkkoseurakunnan alueella olevia vihkikirkkoja.

Helsingin tuomiokirkkoseurakunta viestitti seurakuntaneuvoston maanantai-illan kokouksessaan tekemästään päätöksestä tiedotteella. Päätös oli tiedotteen mukaan yksimielinen. Uusi linjaus astuu voimaan Helsingin tuomiokirkkoseurakunnassa tänään tiistaina.

IK-opisto neliöb. vkot.38-39. MJa

Helsingissä Tuomiokirkkoseurakunnan lisäksi myös Haagan, Herttoniemen, Kallion, Malmin, Munkkiniemen, Pakilan, Paavalin ja Töölön seurakuntaneuvostot ovat päättäneet, että kyseisten seurakuntien kaikki tilat ovat käytettävissä samaa sukupuolta olevien parien juhliin, mukaan lukien vihkiminen tai siunaaminen. Lisäksi kirkkoherran päätöksellä Oulunkylän ja Vartiokylän seurakunnan tilat ovat kaikkien parien käytettävissä.