Ihmisiä ja ilmiöitä: Vähintään melko paljon stressiä — nuorten aikuisten mielenterveys on koetuksella

Helsingin suurimman seurakunnan kirkkoherraksi valittiin Elina Perttilä

 

Elina Perttilä on Malmin evankelis-luterilaisen seurakunnan uusi kirkkoherra. Kuva: Verkostomedia/Ilkka Kujala

Seurakuntaneuvosto valitsi Perttilän Malmin seurakunnan kirkkoherraksi kokouksessaan tiistaina 9.11. ensimmäisellä äänestyskierroksella. Vaalissa annettiin yhteensä 17 ääntä, joista Elina Perttilä sai 13 ääntä ja Tuomas Hynynen 4 ääntä.

Kaikkiaan hakijoita Malmin seurakunnan kirkkoherraksi oli seitsemän. Heistä viime vaiheessa olivat Perttilän lisäksi Lopen kirkkoherra Tuomas Hynynen, Helsingin yliopiston oppilaitospappi Laura Mäntylä ja Vantaan seurakuntayhtymän yhteisen seurakuntatyön johtaja Kirsi Rantala.

Laaja-alainen ja kokenut osaaja johtoon

”Malmin seurakunta on yksi Suomen suurimpia seurakuntia. Elina Perttilällä on hyvät edellytykset kokemuksen, koulutuksen ja hakuprosessissa ilmaistun työotteen ja johtamisvision perusteella johtaa Malmin kokoista seurakuntaa.”, todetaan seurakuntaneuvoston esityksessä.

IK-opisto neliöb. vkot.38-39. MJa

Elina Perttilä on 46-vuotias pappi ja koulutukseltaan teologian tohtori. Järvenpäässä perheineen asuva Perttilä on työskennellyt koko ikänsä Helsingissä. Hänet on vihitty papiksi vuonna 2003. Seurakuntatyön lisäksi Perttilä on toiminut raamatuntutkijana Helsingin yliopistossa, josta väitteli vuonna 2013, ja on toiminut opettajana Diakissa.

Vuodesta 2013 lähtien Elina Perttilä on työskennellyt Malmin seurakunnassa, ensin seurakuntapappina Jakomäessä ja vuodesta 2018 lähtien johtavana aluepastorina eteläisen alueen eli Pihlajamäen, Pihlajiston, Viikin ja Viikinmäen alueella. Vuodesta 2019 Perttilä on toiminut aluepastorin tehtävän lisäksi Malmin seurakunnan hallintopappina.

Seurakuntaneuvoston esityksessä todetaan, että Elina Perttilällä on hakijoista laaja-alaisin viran tehtävään ja erityisvaatimuksia vastaava osaaminen eri osa-alueilla.

”Elina Perttilällä on usean vuoden kokemus esimies- ja johtamistehtävistä isossa organisaatiossa. Hän tuntee hyvin talouden ja toiminnan johtamisen ajantasaiset ja strategiset kysymykset Malmin seurakunnassa, ja osana Helsingin seurakuntayhtymää. Perttilällä on vahva kaupunkiympäristön tuntemus ja hyvät valmiudet johtaa seurakuntaa muutosprosesseissa. Teologiset jatko-opinnot antavat näkökulmaa käydä vuoropuhelua muuttuvassa toimintaympäristössä.”

”Olen iloinen, että saamme Elina Perttilästä johtajan, jolla on hyvä taito kohdata arvostavasti erilaisia ihmisiä, monipuolista työkokemusta ja syvällistä teologista osaamista, joka tämän kirkkoherran viran hoidossa on tärkeää.”, sanoo Malmin seurakuntaneuvoston kokousten puheenjohtaja Tuula Pontela.

Viranhoitomääräyksen kirkkoherralle antaa Helsingin hiippakunnan tuomiokapituli ja kirkkoherran asettaa virkaansa piispa Teemu Laajasalo. Virkaanasettamismessusta tiedotetaan lähempänä ajankohtaa.

Seurakunnan kirkkoherrana viisi vuotta toiminut Heikki Arikka valittiin Länsi-Suomen Diakonialaitoksen säätiön ja Diakon Palvelut -konsernin toimitusjohtajaksi kesäkuussa 2021.

Malmin seurakunta on Helsingin suurin seurakunta ja yksi Suomen suurimmista luterilaisista seurakunnista. Seurakunnan alueella asuu noin 100 000 ihmistä, mutta heistä vain noin 49 prosenttia eli 49 000 kuuluu kirkkoon.

STT