Helsingin SenioriFoorumissa juhlitaan

 

Helsingin SenioriFoorum on kokoontunut viikoittain Agricolan kirkolla jo kymmenen vuoden ajan.

Helsingin SenioriFoorum kokoaa viikoittain satapäin väkeä Agricolan kirkolle. Toiminnan 10-vuotisjuhlaa vietettiin 8.3. Agricolan kirkossa.

SenioriFoorum-idean isä rovasti Ensio Klemi tiivisti juhlassa toiminnan tavoitteen kolmeen asiaan: yhteisöllisyys, kasvaminen ihmisenä ja kirkon jäsenenä sekä paikka, jossa tulee kuulluksi.

– Hyvät luennot, lämmin ja hauska ilmapiiri ja yhdessä tekeminen, siinä SenioriFoorumin menestyksen avaimia toiminnassa mukana olevien mukaan.

IK-opisto, neliöb. 15.-28.4.

Tätä kaikkea on tarjolla keskiviikkoisin Agricolan kirkon kryptassa. Kokoontumisissa kuullaan ajankohtaisia, korkeatasoisia alustuksia elämän eri alueilta. Puhujavieraina on  niin poliitikkoja, huipputaiteilijoita kuin terveyden asiantuntijoitakin. 10-vuotisjuhlassa esiintyjävieraina olivat ortopedi Esko Kaartinen ja oopperalaulaja Heli Närhi.

Helsingin SenioriFoorumin juhlassa Agricolan kirkossa Naistenpäivän kunniaksi miehet lauloivat Foorumin isäntien, Ensio Klemin ja Matti Amnellin johdolla serenadin naisille.

SenioriFoorumin ohjelman kokoavat Ensio Klemi ja Matti Amnell. Muun käytännön toteutuksen hoitaa lähes 30 vapaaehtoisen joukko. Yksi ryhmä tulee jo aamusta paistamaan pullia ja valmistamaan sämpylöitä kahvitusta varten. Oleellista toiminnassa onkin yhdessä tekeminen.

Tärkeä osa SenioriFoorum-toimintaa ovat  retket eri puolille maata. Suosituimpia ovat teatterimatkat ja kartanokohteet. Ohjelmassa on vuosittain tavallisesti myös yksi ulkomaan matka. Tänä vuonna tehdään maaliskuussa lisäksi 10-vuotisjuhlaristeily Tukholmaan. Toiminnassa monia lankoja pitelee Tellervo Lankinen, joka koordinoi vapaaehtoisten yhteistyötä ja vastaa Foorumin mittavan retkiohjelman suunnittelusta ja järjestelyistä.

– Paras palkkio tässä on se, kun ihmiset ovat tyytyväisiä ja saavat iloa. Foorumille ja matkoille on tarvetta. Yksin ei tule lähdettyä liikkeelle. Kokoontumisissa ja matkoillamme ei ole tylsää eikä kukaan jää yksin, Tellervo Lankinen sanoo.

Toiminta kokoaa kävijöitä laajasti ympäri pääkaupunkiseutua ja mukaan tullaan kauempaakin. Tilastot kertovat, että viime vuonna Foorumin keskiviikkokokoontumiset kokosivat yhteensä lähes 11 000 kävijää.

Toiminnasta vastaavat Kansan Raamattuseura ja Helsingin Tuomiokirkkoseurakunta. SenioriFoorum-toimintaa on myös Tampereella, Lahdessa, Jyväskylässä ja Lohjalla.

www.seniorifoorum.fi

 

Tallenna