Yleinen: Tuomas Enbuske kuvaa luterilaista uskoaan: ”Ei kielilläpuhumista, ei ikoneja, ei suitsukkeita – Sana riittää”

Helsingin piispa valitaan kolmen ehdokkaan joukosta

 

Kuva: Aarne Ormio/Kirkon kuvapankki ja marko.fi

Helsingin hiippakunnan piispanvaaliin asetettiin määräaikaan mennessä kolme ehdokasta.

Ehdokkaat ovat Helsingin yliopiston sosiaalietiikan professori, teologian tohtori Jaana Hallamaa, Luterilaisen maailmanliiton apulaispääsihteeri, teologian tohtori Kaisamari Hintikka sekä Helsingin Kallion seurakunnan kirkkoherra, kasvatustieteiden tohtori Teemu Laajasalo.

Helsingin nykyinen piispa, Irja Askola, jää syksyllä eläkkeelle. Uusi piispa aloittaa tehtävässään 1.11. Hänet vihitään virkaansa 12.11.2017 Helsingin tuomiokirkossa.

Dei  Eurovaalit neliöb. 7.5.-3.6.

Helsingin piispanvaalissa äänioikeutettuja on lähes 1800. Heistä puolet on Helsingin hiippakunnan pappeja ja lehtoreita, toisen puolen muodostavat maallikkoäänestäjät: hiippakuntavaltuuston maallikkojäsenet, Helsingin hiippakunnasta kirkolliskokoukseen valitut maallikkoedustajat, tuomiokapitulin lakimiesasessori ja tuomiokapitulin maallikkojäsen. Loput äänioikeutetut ovat seurakuntien kirkkovaltuustojen tai seurakuntaneuvostojen valitsemia.

Vaalin ensimmäinen kierros järjestetään keskiviikkona 16.8. ja mahdollinen toinen kierros perjantaina 1.9.

Ehdokkaat mukana touko-kesäkuun vaalipaneeleissa

Kaikki piispaehdokkaat ovat tavattavissa kolmessa vaalipaneelissa. Ensimmäinen järjestetään keskiviikkona 24.5. klo 18−20 Helsingin Agricolan kirkossa (Tehtaankatu 23). Paneelin juontaa Kirkko ja kaupungin päätoimittaja Jaakko Heinimäki. Helsingin paneelia voi seurata myös suorana videostriiminä kirkon Youtube-kanavalta.

Toinen paneeli on keskiviikkona 31.5. 18−20 Myyrmäen kirkkosalissa (Uomatie 1). Tilaisuuden juontaa Vantaan seurakuntien viestintäpäällikkö Meri-Anna Hintsala. Kolmas paneeli käydään keskiviikkona 7.6. klo 18−20 Porvoon suomalaisella seurakuntakodilla (Lundinkatu 5), juontajana toimittaja Meri Toivanen.