Ihmisiä ja ilmiöitä: Hengellistä vankilatyötä tehdään yhä – Omat kivut ja vastoinkäymiset ovat avaimia aitoihin kohtaamisiin, Jani Alanko sanoo

Helsingin piispa Teemu Laajasalo käynnistää Myötätuntoillat 28. tammikuuta alkaen

 

Tammikuun 28. päivänä klo 18 Myötätuntoillassa piispa Laajasalo haastattelee kirkkososiologian professori Anne Birgitta Pessiä myötätunnon voimasta. Pessi on tutkinut paljon myötätuntoa.

Helsingin piispa Teemu Laajasalo on julistanut vuoden 2019 Myötätunnon vuodeksi. Myötätunto on ihmisten välisen kanssakäymisen myötä syntyvä hyvään pyrkivä voima.

Vuoden aikana järjestetään viisi Myötätuntoiltaa Helsingin Vanhassa kirkossa. Jokaisena iltana käsitellään myötätuntoa eri näkökulmasta. Myötätunnosta kutsutaan keskustelemaan eri alojen asiantuntijoita.

– Myötätunto on suuri voima, jolla voi muuttaa maailmaa, piispa Teemu Laajasalo toteaa.

Perheniemi neliöb. vkot 39-40. MJa

Tammikuun 28. päivänä klo 18 Myötätuntoillassa piispa Laajasalo haastattelee kirkkososiologian professori Anne Birgitta Pessiä myötätunnon voimasta. Anne Birgitta Pessi on myötätunnon alalla huippututkija ja asiantuntija. Hän johtaa myötätuntoa tutkivaa tutkimusryhmää Helsingin yliopistossa.

Haastatteluun osallistuu myös artisti Mikko Kuustonen. Mikko Kuustonen on tunnettu myötätunnon edistäjä. Hän on toiminut muun muassa YK:n hyväntahdon lähettiläänä.

Illan aikana myötätunnon teemaa tulkitsee laulaja Jippu.

Myötätuntoillat klo 18 Helsingin Vanhassa kirkossa:

  • 28.1.2019 Myötätunnon voima
  • 8.4.2019 Myötätunto ja vähemmistöt
  • 19.8.2019 Myötätunto ja sosiaalinen media
  • 28.10.2019 Myötätunto ja köyhyys
  • 25.11.2019 Myötätunto ja Jeesus

Helsingin hiippakunta täyttää tänä vuonna 60 vuotta.