Helena Lintinen luovutti Suomen Alfa -työn vetovastuun Panu Pitkäselle

 

Helena Lintisen 22 vuotta jatkunut Alfa-työ Suomessa sai komean päätösjuhlan Alfa-konferenssissa. Samalla Panu Pitkänen siunattiin Alfa-koordinaattorin tehtävään. Kuva: Karoliina Leikkari

Alfa on kertonut jo 22 vuotta evankeliumia niille, jotka eivät Jeesusta vielä tunne. Panu Pitkänen jatkaa Helena Lintisen seuraajana Alfan johdossa ja työtä koordinoi jatkossa Verkosto-seurakunta.

Alfa rantautui Suomeen 22 vuotta sitten ja työtä on koordinoinut alusta asti Helena Lintinen. Ennen Alfa-työhön ryhtymistä, hän oli saanut Englannissa Holy Trinity Brompton (HTB) -seurakunnassa sanoman Jumalalta: Sinulla tulee olemaan merkittävä rooli Suomen evankelioinnissa.

– En ymmärtänyt, mihin lähdin, kun lupasin ottaa Alfa-yhdyshenkilön tehtävät kontolleni, mutta on ollut ihmeellistä nähdä, miten Alfa on toiminut seurakunnissa, Lintinen kertoo.

IK-opisto, neliöb. 15.-28.4.

– Kun Jumala kutsuu ja puhuu, hän myös varustaa. Kun ihmiset ottavat tosissaan Jumalan kutsun, tapahtuu ihmeellisiä asioita, Suomen Alfa johtokunnan puheenjohtaja Kenno Leier vakuuttaa.

Verkosto johtaa Alfa-työtä

Vaikka Alfan koordinointi on Suomessa ollut koko sen historian ajan Suomen Vapaakirkon luotsaamaa, se on ollut vahvasti kristittyjen yhteistä työtä yli kirkkokuntarajojen. Nyt Alfa Suomen historiassa on käännetty uusi lehti: sen lisäksi että työ sai uuden koordinaattorin Panu Pitkäsestä, myös Alfan kotipesä vaihtui Vapaakirkosta Verkosto-seurakuntaan. Työkaluna Alfa säilyy edelleen entiseen malliin kristittyjen yhteisenä.

”Unelmani on, että tulevaisuudessa myös Suomessa jokainen tietää, mikä Alfa on.”

– Kiitokset Alfa Suomen hallitukselle, että esititte kutsun tähän tehtävään. Iloitsen siitä, että saan tässä roolissa olla. Unelmani on, että tulevaisuudessa myös Suomessa jokainen tietää, mikä Alfa on, Pitkänen kertoo.

Alfa saatavilla myös videosarjoina

Viime vuosien aikana Alfaan on kehitetty uusia työkaluja ja paljon aineistoja on nykyään saatavilla verkossa. Alfa-elokuvasarjat ovat mahdollistaneet Alfan järjestämisen aiempaa pienemmillä resursseilla. Kaikki perinteiseen Alfaan kuuluneet alustukset on tuotettu laadukkaiksi videoiksi, joista löytyy omat versiot sekä nuorille että varttuneemmille.

Nuorille suunnattu elokuvasarja on jo nyt kokonaan myös suomeksi tekstitettynä ja löytyy YouTube-kanavalla hakusanalla nuorisoalfa. Alfa Suomen YouTube-kanavalla on myös varttuneemmille suunnatun sarjan kaksi ensimmäistä osaa. Panu Pitkänen kertoo, että seuraavia osia julkaistaan viikoittain, mutta niiden katseluun on tilattava Alfa-toimistosta ilmaiset tunnukset.

– Näin haluamme varmistaa sen, että Alfa toimii jatkossakin seurakuntien yhteydessä, Pitkänen kertoo.

Videosarjojen ei ole tarkoitus syrjäyttää perinteisiä Alfoja, vaan ne ovat mahdollistamassa alfan järjestämisen myös niissä seurakunnissa, jossa se on ollut haastavaa resurssien vähyyden vuoksi. Idea videosarjoihin syntyi kahden kanadalaisen nuorisotyönohjaajan toimesta.

– Alfassa on aina ollut se perinne, että heti kun löydämme jotain parempaa ihmisten evankelioimiseksi, otamme sen käyttöömme, kunhan voimme julistaa sanomaa Kristuksesta ihmisille, Alfan Euroopan ja Lähi-Idän aluejohtaja Paul Davie painottaa.

Alfa myös kuulovammaisille

Terhi Mertala on johtanut 35 vuotta Vuosaaren ev.lut. seurakunnassa kuurojen raamattupiiriä. Hän sai kyselyitä myös Alfan järjestämisestä kuuroille.

– Tämä on aivan uusi juttu seurakunnassamme ja kun lähdin selvittelemään asiaa Suomen Alfa -toimistosta, tajusin ettei tällaista ole tehty aiemmin. Aloitimme kuurojen Alfan seurakunnassamme nyt vuoden alussa ja testaamme tätä pilottiluontoisesti. Toivottavasti tämän myötä saadaan kehitettyä myös aineistoja kuurojen Alfaa varten, Terhi Mertala kertoo.

Tammikuun 19. päivänä järjestettiin Helsingissä Verkosto-seurakunnassa Alfa-konferenssi, jonne kokoontui Alfassa pitkään mukana olleita ja Alfasta kiinnostuneita.