Elämäntaito: Aatelisnaiset auttajina – kolme tarinaa siitä, miten ylhäiset syttyivät diakonialle

Helluntaiseurakunnat kirjakampanjalla syrjäytymistä vastaan

 

TV2:n Kakola-sarjassa mentorina toimineen nykyisen pastorin Markku Tuppuraisen tarinasta tehtyä kirjaa lahjoitetaan 10 000 kappaletta.

Kirjakampanjan organisoi helluntaiherätyksen kotimaan työn järjestö Hyvä Sanoma ry. Järjestössä toivotaan, että kirjakampanjasta tulee helluntaiseurakunnille yksi keino tulla näkyväksi toimijaksi omalla paikkakunnalla, sen lisäksi, että ihmisten elämät voivat muuttua kirjan lukemisen ansiosta.

Helluntaiseurakunnat vaikuttavat keväällä syrjäytymistä vastaan Markku ”Kure” Tuppuraisesta kertovia kirjoja jakamalla. 

Toivoa elämään -kirjakampanjan organisoi helluntaiherätyksen kotimaan työn järjestö Hyvä Sanoma ry. Järjestössä toivotaan, että kirjakampanjasta tulee helluntaiseurakunnille yksi keino tulla näkyväksi toimijaksi omalla paikkakunnalla, sen lisäksi, että ihmisten elämät voivat muuttua kirjan lukemisen ansiosta.

Dei  Eurovaalit neliöb. 7.5.-3.6.

Helluntaiseurakunnat lahjoittavat pääsiäisen jälkeen kirjoja esimerkiksi kouluille, vankiloihin ja kuntien päättäjille. Kirjasta tehdään myös äänikirjaversio sellaista tarvitseville. Helluntaiseurakunnan toteuttivat vastaavan kirjakampanjan kymmenisen vuotta sitten. Silloin jaettiin Kari Korhosen elämästä kertovaa KK – Kuolemankauppias -kirjaa.

Nastolan kunnanjohtaja Pauli Syyrakki sanoo, että syrjäytyminen on kuntien pahimpia ongelmia. Viime vuosina on menty yhä huonompaan suuntaan synkän taloustilanteen vuoksi.

– Seurakunnilla on Nastolassa hyvää toimintaa, esimerkiksi erilaisia keskustelu- ja vertaisryhmiä nuorille. Seurakunnat voivat olla nuorille side yhteiskuntaan ja yksi paikka, jossa he kokevat, että heistä välitetään, Syyrakki toteaa.

Kure-kirja on saanut suosituksia niin urheilijoilta, kasvatusalan ammattilaisilta kuin tavallisilta kansalaisiltakin.

”Mielestäni Kuren tarinan tärkein sanoma oli lopulta se, miten tärkeää on osoittaa toiselle, että hänestä välitetään. Jos koet, että joku ihminen, tuttu tai tuntematon, on avun tarpeessa ja että voisit tehdä jotain, niin älä jätä sitä tekemättä. Pienikin hyvän tahdon ele voi kantaa pitkälle!” kirjoittaa HJK:ssa ja Suomen maajoukkueessa pelaava jalkapalloilija Veka Lampi.

Heimo Enbuskan kirjoittaman Kure-kirjan on julkaissut helluntaiherätyksen kustannusliike Aikamedia.

Lue lisää Toivoa elämään -kirjakampanjasta täältä.