Avainmedian Rukousilta veti väkeä Facebookissa

 

Koronaviruspandemia on saanut aikaan seurakuntien ja järjestöjen nettilähetysten vyöryn.

Suomen helluntaiherätyksen medialähetysjärjestö Avainmedia on aloittanut suorat Rukousillat Facebookissa ja UskoTV:ssä.

– Rukousillalle oli selkeä tarve, ja tulemme jatkamaan rukousiltoja joka tiistai ainakin huhtikuun ajan klo 19–20.30, kertoo toiminnanjohtaja Niilo Närhi.

IK-opisto neliöb. 15.-28.7.

– Koronaviruspandemia luo epävarmuutta ja pysäyttää myös meitä uskoviakin, joten nyt on tärkeää etsiä Jumalaa yhdessä.

Avainmedia Lähestysjärjestö ry lähetti ensimmäisen Rukousillan tiistaina 17. maaliskuuta. Närhi ja apulaistoiminnanjohtaja Marko Selkomaa rukoilivat katsojien lähettämien aiheiden puolesta. Rukousaiheita saatiin Avainmedian Facebook-sivujen yksityisviestien ja julkisten viestien kautta sekä WhatsApp-viesteillä.

Tarve ohjelmaan tuli koronaviruspandemian aiheuttaman tilanteen takia, kun ihmisten kokoontumista yhteen myös seurakunnissa on rajoitettu. Yhdessä rukoilemisen tarve on kuitenkin vähintään yhtä suuri kuin ennen pandemiaa.

– Rukouspyynnöissä oli henkilökohtaisia aiheita liittyen elämäntilanteisiin ja terveyteen, mutta myös huolta lähimmäisten iäisyyskohtalosta nyt, kun koronavirus tuo pelonaiheet normaalia lähemmäs. Oli myös huolta pandemian aiheuttamien taloudellisten vaikutusten seurauksista niin työntekijöille kuin yrityksille, kuvailee Selkomaa rukoilemiaan aiheita.

– Ihmisten tarve jakaa rukousaiheita oli suorastaan käsinkosketeltavaa.

Avainmedia piti missionsa mukaisesti selkeästi esillä myös sitä, miten voi tulla uskoon.

Facebookissa oli parhaimmillaan 201 katsojaa yhtä aikaa, ja 718 eri ihmistä katseli ohjelmaa. UskoTV:ssä oli 265 eri katsojaa. Keskimääräinen katseluaika oli 38 minuuttia. Lukuja voi pitää erinomaisina, ja se on merkki rukouksen tarpeesta.

Vaikka ohjelmassa ei ehditty rukoilemaan kaikkien esirukouspyyntöjen puolesta, Avainmedia lupaa rukoilla jokaisen lähetetyn aiheen puolesta.

Seurakunnat voivat hyödyntää Rukousilta-ohjelmaa niin, että ne suosittelevat seurakuntalaisilleen osallistumista Rukousiltaan. Seurakunnat, kuten yksityishenkilötkin, saavat vapaasti linkittää omille Facebook-sivuilleen suoran lähetyksen linkin. Linkkiosoite näkyy Avainmedian Facebookissa suoran lähetyksen alkaessa.

Uskotv.fi-osoitteessa on lisäksi sunnuntaisin suoria lähetyksiä helluntaiseurakuntien jumalanpalveluksista. Lähetysten kautta voi osallistua joko oman tai jonkin toisen seurakunnan lähetyksen kautta jumalanpalvelukseen. Palvelu on maksuton.

Satu Rönkkö