Elämäntaito: Tuore tutkimus paljastaa: Pojat aiempaa uskonnollisempia, tytöt voivat huonosti ja etääntyvät uskonnosta Ihmisiä ja ilmiöitä: Ovet auki Israelin evakoille – Maailma seuraa ja kommentoi tilannetta Gazassa, Israelissa omaa surua hoidetaan auttamalla maan sisäisiä pakolaisia

Heikki Kangas raportoi Seurakuntalaiselle Lähi-idästä

 

Heikki Kangas raportoi Lähi-idän tilanteesta Seurakuntalainen.fi:n lukijoille.

Toimittaja Heikki Kangas aloittaa Seurakuntalainen.fi -uutispalvelun blogistina. Israelissa asuva Lähi-idän erikoistoimittaja seuraa paikan päällä juutalais- ja palestiinalaisalueiden tilannetta ja raportoi havainnoistaan Seurakuntalainen.fi:n lukijoille viikoittain.
”Israelia on Hamas-kysymyksen ohella ärsyttänyt Turkin ja Iranin suhteitten lämpeneminen”, arvioi Kangas Gazan viimeisimmän selkkauksen taustoja.

”Turkin Israelin vastaisuus yltyi erityisesti vuodenvaihteen 2009 Gazan sodan aikana ja sen jälkeen. Turkin hallitus on vaatinut monien muitten ohella Gazan saarron välitöntä purkamista ja ääri-islamilaisen Hamasin hyväksymistä neuvottelupöytään”, kirjoittaa toimittaja Heikki Kangas ensimmäisessä blogikirjoituksessaan Seurakuntalainen.fi:ssä.

Hamas ei tunnusta Israelin olemassaoloa ja vaatii väkivaltaisesti Palestiinan valtiota nykyisen Israelin paikalle.

Fida Neliöb. vkot 49-50. MJa

Kangas muistuttaa, että vihanpidon taustalla vaikuttaa myös on pelko Iranin epäiltyä ydinasehanketta kohtaan.

Heikki Kankaan blogi: ”Turkin ja Israelin suhteet kriisissä ilman Gazaakin”