Heikki Haataja: ”70-luvun nuorisoherätyksen siunaus on kantanut”

 

Heikki Haataja ja Lauri Vartiainen. Kuva: Taneli Törölä.

– Iltatilaisuuksista oli vaikea lähteä kotiin, kun moni halusi tulla juttelemaan. Niin moni halusi tulla uskoon, Haataja muisteli.

Suomen Raamattuopiston Hengellisten syventymispäivien perjantai-illassa käytiin läpi Raamattuopiston värikästä historiaa. 1970-luvulla opiston nuorisotyöhön tullut Heikki Haataja kiersi noihin aikoihin Suomea Pro Fide -yhtyeen kanssa. Konsepti oli se, että Haataja puhui ja yhtye soitti.

– Tavoitimme paljon nuoria. Emme meinanneet millään mahtua myöskään näihin tiloihin, joissa olemme nyt, Haataja kertoi Raamattuopiston kirkkosalissa Kauniaisissa.

Jalohaukat leiri vko 2

– Jumala antoi eri puolilla Suomea herätyksiä. Iltatilaisuuksista oli vaikea lähteä kotiin, kun moni halusi tulla juttelemaan. Moni halusi tulla uskoon, Haataja muisteli.

Haatajaa haastatellut Raamattuopiston toiminnanjohtaja Lauri Vartiainen kysyi, ovatko 1970-luvun tapahtumat kantaneet hedelmää.

– On puhuttelevaa, kun vuosikymmenten jälkeen joku tulee juttelemaan sanoakseen ”sinä et tunne minua, mutta olitte kauan sitten vierailulla, ja siitä se alkoi”, Haataja kuvaili.

– Kyllä siinä meinaa tulla tippa linssiin.

– Jumala on ollut uskollinen. Nuorisoherätys ei ollut ollut pelkkää hetkellistä innostumista uskon asioista, Haataja sanoi.

– Minusta Raamattuopisto on vuosien varrella pitäytynyt Jumalan sanassa, ja siitä olen iloinnut.

Lauri Vartiainen otti evankeliumin viemiseen laajemman näkökulman. Hän totesi koko läntisen maailman muuttuneen lähetyskentäksi.

– Euroopasta on tullut Rooman valtakunnan kaltainen uskontojen ja aatteiden sulatusuuni. Jokainen kaupunki ja kylä on lähetyskohde, kuten Apostolien teoissa.

– Näiden muutosten keskellä etsimme väylää kohtaamisen paikkoihin. Jumala suokoon, että saame toteuttaa sitä palvelutehtävää, Vartiainen linjasi.