Ihmisiä ja ilmiöitä: Koronatartuna oli viedä äänen lisäksi koko Tom Bollströmin elämän – ”Koin olevani Jumalan kanssa kasvokkain” Elämäntaito: Vatikaanin uusi dokumentti listaa ihmisarvon “raskaat loukkaukset” – Ihmisellä on oikeus elämään, ei kuolemaan

Hautapaikoista kiistely tavallista Suomessa

 

KUVA: Wikimedia Common

Suomessa päätyy käräjille vuosittain useita hautaamiseen liittyviä kiistoja. Yleisin kiistakapula on hautapaikka. Asiasta uutisoi Helsingin Sanomat.

-Tavallinen asetelma on, että edellisen avioliiton lapset ja uusi avopuoliso eivät pääse yksimielisyyteen, toteaa kirkkohallituksen maankäyttöpäällikkö Harri Palo.

Ääritapauksissa omaiset ovat vaatineet aluehallintovirastolta, että jo haudattu ruumis tai tuhka on siirrettävä muualle.

– Sukuhaarat saattavat olla valmiiksi niin kovissa riidoissa, että tappelevat jo siunaustilaisuudessa kappelin eteisessä, kertoo hautaustoimen päällikkö Markku Mannerkorpi Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymästä.

Perheniemi Neliöb. 15.-21.4.

Helsingin Sanomat uutisoi myös tapauksesta, jossa vainajan avopuoliso voitti hautapaikkaan liittyneen kiistan. Helsingin käräjäoikeus katsoi, että vähäisesti sukulaisiinsa yhteyttä pitäneen miehen avoleskellä oli parempi tieto vainajan viimeisestä toiveesta.

 
artikkelibanneri Uusi Tie