Ihmisiä ja ilmiöitä: Koronatartuna oli viedä äänen lisäksi koko Tom Bollströmin elämän – ”Koin olevani Jumalan kanssa kasvokkain” Elämäntaito: Vatikaanin uusi dokumentti listaa ihmisarvon “raskaat loukkaukset” – Ihmisellä on oikeus elämään, ei kuolemaan

Hannu Nyman ärähtää kuppikunnille

 

Sanan päätoimittaja Hannu Nyman ottaa tämän viikon pääkirjoituksessaan kantaa kirkon rapautuvaan yhtenäisyyteen. Hän ihmettelee sekä Helsingissä Kallion kirkossa että Lohjalla paikallisessa seurakunnassa syntynyttä kuppikuntaisuutta.

– Mikä ihmeen vimma meillä kristityillä on nykyään käydä kaikessa toistemme kraiveleihin? Mihin johtaa kehitys, jossa eri tavalla ajattelevat kristittyjen ryhmät alkavat käydä kirkkoherran kimppuun ja vaatia kirkon ovien sulkemista milloin miltäkin ryhmältä, Nyman kysyy.

Kallion kirkossa järjestetty Kirkkokansan raamattupäivä sai osan paikallisen seurakunnan jäsenistä vaatimaan koko tapahtuman kieltämistä kirkon tiloissa. Lohjalla puolestaan paikallisen seurakunnan toiminnassa mukana ollut evankelinen herätysliike on saanut järjestää omia messujaan seurakunnan tiloissa. Nyt se ei enää riitä vaan osa joukosta tahtoo erottautua omaksi ryhmäkseen.

Kalajoen Krist. opisto Neliöb. 8.-21.4.

– Muualtakin kuuluu uutisia, joiden mukaan aktiivinen herätysliikkeen toiminta hyvästä tahdosta huolimatta näyttää pyrkivän erottautumaan paikallisen seurakunnan toiminnasta, jopa siihen mittaan että pyritään rekrytoimaan ne vähätkin seurakunnan aktiivit omiin joukkoihin, Nyman ihmettelee.

Päätoimittaja muistuttaa, että Uuden testamentin selkeä opetus pitää seurakuntaa kaiken ytimessä. Kaikki muut ovat seurakuntien työrukkasia.

– Meidän kaikkien eri toimijoiden tulee ymmärtää, että vahva paikallisseurakunta on avain sellaiseen tulevaisuuteen, jossa jokaisessa niemen notkossa ja saarelmassa kaikuu pelastavan evankeliumin sana, Nyman jyrähtää.

Lue Hannu Nymanin pääkirjoitus Sanasta.