Haitilla kaapattujen lähetyssaarnaajien mukana on pieni vauva

 

Haitilaisia kahviviljelmiä vuorenrinteessä. Kuva: Caudia Altamimi/Unsplash

Haitilainen rikollisjengi sieppasi lokakuun puolivälissä 17 lähetyssaarnaajaa ja heidän perheenjäsentään. Kaapattujen joukossa oli myös pieniä lapsia. Heitä ei olla vielä saatu vapautettua.

CBN News -uutissivusto (19.10.) uutisoi, että haitilainen rikollisjengi, joka kaappasi lauantaina 16.10. ryhmän Amerikan Yhdysvalloista ja Kanadasta kotoisin olevia lähetyssaarnaajia, vaatii 17 miljoonan dollarin lunnaita heidän vapauttamisestaan. Panttivangit siepattiin aseella uhaten Port au Princessa, kun he olivat palaamassa orpokotivierailulta.

Yhdysvaltojen liittovaltion poliisi FBI ja Haitin viranomaiset ovat olleet yhteydessä rikollisjengiin, joiden hallussa panttivangit ovat. Etsintä- ja pelastusoperaatio on jatkunut jo useita päiviä.

Perheniemi neliöb. elokuu MJa

CBN:n saamien tietojen mukaan 17 lähetyssaarnaajan ryhmässä on viisi lasta, jotka ovat 3-, 6-, 14- ja 15-vuotiaita, ja lisäksi vasta kahdeksan kuukauden ikäinen vauva.

– Tämä on ollut korkeimmalla sijalla tärkeysjärjestyksessämme lauantaista lähtien, sanoi USA:n ulkoministeriön tiedottaja Ned Price.

USA:n ulkoministeriön Haitiin lähettämät virkamiehet tekevät kaikkensa sen eteen, että panttivangit pystyttäisiin vapauttamaan turvallisesti.

Lähetyssaarnaajien ryhmä perheineen on Haitissa Yhdysvaltain Ohiossa toimivan Christian Aid Ministries -järjestön lähettämänä. Järjestö kuvailee olevansa ”kanava amisheille, mennoniiteille ja muille konservatiivisille kristillisille ryhmille ja henkilöille palvella ihmisiä fyysisissä ja psyykkisissä tarpeissa eri puolilla maailmaa.”

Rikollisryhmät hallitsevat puolta pääkaupungista

Siitä asti kun Haitin presidentti salamurhattiin aiemmin tänä vuonna, rikollisryhmät ovat hallinneet katuja ja kidnappaukset ovat lisääntyneet. Jengit ovat vahvistuneet ja hallitsevat nyt noin puolta pääkaupunki Port Au Princen alueesta.

CBN News kysyi Emmanuela Delsoinilta, joka johtaa Operation Blessing Haiti -järjestöä, minkälaista elämä on Haitissa tällä hetkellä.

– Meistä tuntuu siltä, ettei kukaan nyt johda tätä maata. Tämä on ollut minulle todella vaikeaa aikaa, Delsoin kertoo. Hänen mukaansa aiemmin rikollisryhmät jättivät USA:n kansalaiset rauhaan. – Nyt kuka tahansa voi olla kidnappauksen kohteena eikä kukaan ole turvassa.

Avustusjärjestöt, kuten Operation Blessing, eivät viime aikoina ole saaneet toimitettua avustustarvikkeita apua tarvitseville.

– Kaikki tarvikkeet on jo maksettu, joten me vain odotamme, koska täällä tulee rauhallisempaa, jotta voimme jakaa ne eteenpäin, selittää Delsoin.

Christian Aid Ministries pyytää kristittyjä rukoilemaan sen puolesta, että järjestön työntekijät saataisiin vapautettua turvallisesti. Lisäksi järjestö kehottaa rukoilemaan myös sitä, että Jeesuksen Kristuksen rakkaus saisi muuttaa kidnappaajien sydämet.

 
Missiokampanja ilmainen (IRR-TV)