Ihmisiä ja ilmiöitä: Onnellisuusprofessori Markku Ojanen: Iloa ja elinvoimaa ikävuosiin

Gospel-lattarit DVD:lle

 

KUVA: GL arkisto

Zumbaa, Bodypumpia vai Gospel-lattareita? Vanhat tutut kotijumppavideot saavat pian uuden kilpailijan, kun Suomen ensimmäinen kristillinen tanssitreeni julkaistaan DVD:llä. Asta Lehtimäen ja Piialiina Ristolaisen ideoimia gospel-lattaritunteja on järjestetty ympäri Suomea jo muutaman vuoden ajan. Nyt treenaaminen on mahdollista myös siellä, missä tunteja ei vielä ole tarjolla.

– Gospel-lattaritunnit lähtivät liikkeelle kolme vuotta sitten Pirkanmaalta. Nyt ne ovat levinneet ympäri Suomea. Kysynnän kasvaessa on myös törmätty siihen, että opettajia ei ole riittävästi. Tästä syntyi ajatus DVD:n tekemisestä. Päätimme, että jos projektiin ryhdytään niin ryhdytään sitten kunnolla, Asta Lehtimäki kertoo DVD:n synnystä.

Lehtimäen mielestä gospel-lattareissa tärkeänä tavoitteena on romuttaa ennakkoluulot siitä, ettei voisi muka oppia tanssimaan.

KRS Krito 10.-23.6.

– DVD on tanssin opetteluun todella ihanteellinen. Nyt on mahdollista harjoitella kotona rauhassa ja omassa tahdissa. Toiset oppivat nopeampaa ja toiset tarvitsevat enemmän toistoja jonkin kuvion oppimiseen, nyt kynnys opetteluun madaltuu kun ei tarvitse pelätä, että tippuu toisten tahdista, Lehtimäki sanoo.

Yllättävän vähän ennakkoluuloja

Asta Lehtimäki kertoo, että gospel-lattareissa on selvästi mukana myös hengellinen ulottuvuus. Tämä näkyy alku ja loppurukouksessa sekä rohkaisun merkityksessä, jota korostetaan formaatissa. Musiikkina käytetään liikuntaan ja tanssiin sopivaa hengellistä nykymusiikkia.

– Yllättävän vähän olemme kohdanneet minkäänlaisia ennakkoluuloja. Toimimme paljon paikallisseurakunnissa evankelisluterilaisen kirkon piirissä ja meidät on otettu vastaan hyvin. Monimuotoiseen hyvinvointiin tähtäävällä toiminnalla näyttäisi olevan kysyntää, Lehtimäki toteaa.

DVD julkaistaan 5.2. Tampereella Aleksanterin kirkossa klo 20, ja tilaisuuden jälkeen iltaa jatketaan teeman mukaisesti lattarimessulla. DVD:n kustantajina ovat Tampereen NNKY ja Karas-sana Oy.