Ihmisiä ja ilmiöitä: Koronatartuna oli viedä äänen lisäksi koko Tom Bollströmin elämän – ”Koin olevani Jumalan kanssa kasvokkain” Elämäntaito: Vatikaanin uusi dokumentti listaa ihmisarvon “raskaat loukkaukset” – Ihmisellä on oikeus elämään, ei kuolemaan

Global Leadership Summit tarjosi koulutusta kristityille johtajille

 

GLS:n perustaja Bill Hybels kannusti johtajia uskomaan tehtäviin

GLS-johtajuuskoulutus järjestettiin Helsingissä 8.–9. marraskuuta. Viime kuussa sama tapahtuma pidettiin myös Tampereella ja Joensuussa. Videon välityksellä toteutetussa koulutuksessa opettivat muun muassa GLS:n perustaja Bill Hybels ja entinen Yhdysvaltojen ulkoministeri Colin Powell. Koulutuksen keskeisiä teemoja olivat rohkeus ja luottamus seuraajiin.

Bill Hybelsin mukaan näyt koettelevat johtajien rohkeutta. Monet johtajat hankkiutuvat salaisesti eroon näystä, jonka Jumala antaa. Pelko tarttuu johtajaan ja hän sanoo Jumalalle: liian riskialtista.

­- Tietty ryhmä aina vastustaa sitä. Siksi tarvitaan suostuttelua. Näky koettelee sitä, mistä johtaja on tehty.

Kalajoen Krist. opisto Neliöb. 8.-21.4.

Hybels uskoo, että Jumala on lähettänyt miljoonia näkyjä johtajille, mutta ne ovat sammuneet, koska johtajat ovat pitäneet niitä mahdottomina.

­- Kun katsomme väkivaltaista ja kärsivää maailmaa, pitääkö siitä syyttää Jumalaa vai pelkurijohtajia, jotka eivät tee asioille mitään, hän kysyi. 

Hybels painotti, ettei Jumala ole tehnyt johtajia vain istumaan. Jumalan antamat näyt ovat pyhiä ja niitä tulee kohdella äärimmäisen kunnioittavasti.

– Älkää menkö hautaan niin, että näky näivettyy sisällänne, hän vetosi.

”Johtajat eivät ole mitään ilman seuraajia”

Yhdysvaltojen entinen ulkoministeri ja presidenttien neuvonantaja Colin Powell puhui luottamussuhteen rakentamisesta seuraajiinsa.

– Olen hankkinut ihmisiä, jotka luottavat minuun ja joihin luotan, jotta voin valtuuttaa. Valtuuttaminen on riskien ottamista. Luottamus on liima, joka pitää organisaation kasassa, hän sanoi.

Powell kertoi esimerkin ajalta, jolloin hän oli presidentti Ronald Reaganin neuvonantaja. Eräässä kriisitilanteessa Powell yritti saada häneltä vastauksen siihen, miten tulisi toimia. Mutta Reagan oli hiljaa, tuijotti ikkunasta ulos puistoon ja lopulta totesi: oravat ovat tulleet hakemaan aamulla laittamani tammenterhot.

– Ei ollut kyse siitä, etteikö presidentti olisi välittänyt, mutta ongelman ratkaiseminen oli minun tehtäväni. Hän oli valtuuttanut minut ja todisti luottavansa minuun, Powell selitti.

Hän muistutti, että johtajat eivät ole mitään ilman seuraajia.

– Huolehdi joukostasi, osoita heille päämäärä. Sellainen, jonka jokainen heistä ymmärtää. Organisaatiossa ei ole yhtään tarkoituksetonta ihmistä.

Muita puhujia koulutuksessa olivat muun muassa Patrick Lencioni, The Table Group konsulttiyrityksen johtaja ja menestyskirjailija, Oscar Muriu, Nairobi Chapel -seurakunnan johtava pastori, sekä haavoittuvuuden tutkija professori Brené Brown.

Global Leadership Summit on yhteiskristillinen, kansainvälinen johtajuuskoulutus, jonka tarkoitus on tukea johtajia omassa tehtävässään. Yhdysvaltojen koulutus taltioidaan ja esitetään jälkeenpäin eri maissa. Osallistuja GLS:ssä on vuosittain noin 175 000 yli 15 000 seurakunnasta. Seurakuntien johtotehtävissä toimivien lisäksi läsnä on myös yritysmaailman johtajia. GLS:n perusti Willow Creek Community Church -seurakunnan johtaja Bill Hybels vuonna 1995. Suomen ensimmäinen GLS järjestettiin vuonna 2006.

 

 

 

 
artikkelibanneri Uusi Tie