Fidalta 50 tonnia ruokaa Pohjois-Koreaan

 

Nuori tyttö Pohjois-Korealaisessa koulussa. Kuva:Konosuo

Pohjois-Korealta tammikuussa tulleen suoran vetoomuksen johdosta lähetysjärjestö Fida on toimittanut maan elintarvikepulaa paikkaamaan 50 tonnia riisiä.

Apu kohdistetaan yhteen haavoittuvimmista ryhmistä: kasvuikäisiin lapsiin. Apu toimitetaan Jongjun kunta-alueelle Pohjois-Pjonganin maakunnassa.

-Tilanne on vakava, sillä ruokavarastot eivät riitä täyttämään koko väestön tarpeita. Tilanne pahenee kesän alla, kun ruokavarastot alkavat olla vähissä ennen uutta satoa, kertoo neuvotteluista Koreasta juuri palannut Fidan maatalousneuvonantaja Esko Ikävalko.

Kiinasta hankittiin 50 tonnia riisiä, ja se on varastoitu yhdelle osuuskuntatiloista, joilla toteutetaan Fidan siemenperunahanketta. Jakelua valvoo paikan päällä myös Fidan suomalainen työntekijä.

IK-opisto neliöb. 15.-28.7.

-Julkiset palvelut pystyvät täyttämään vain puolet päivätarpeesta, joka on aikuista kohti 550 grammaa ruokaviljaa. Nyt Jongjun sairaalassa potilaat saavat vain 40 prosenttia tästä annoksesta.

– Siellä kohdistamme avun alle 16-vuotiaisiin potilaisiin, joita on 154. Omaiset joutuvat tuomaan lisäruokaa, Ikävalko kertoo.

Riisiä lastentarhaan

Lisäksi riisiä jaetaan yhdeksään lastentarhaan (1221 lasta) ja seitsemään päiväkotiin (1654 lasta) taajama-alueilla.

Jongjun paikallishallinnon kanssa laskettu Fidan ruoka-apu riittää kahdeksi kuukaudeksi.

Ruokaa voi lahjoittaa Pohjois-Koreaan tekemällä lahjoituksen Fidan avustustilille Nordea FI4122871800005256 (BIC/SWIFT: NDEAFIHH) viite 72708 (Pohjois-Korea) tai soittamalla Fidan avustuspuhelimeen 0600-13234 (21,11 € + pvm).

Fida International on vuonna 1927 perustettu Suomen helluntaiseurakuntien lähetys- ja kehitysyhteistyöjärjestö.

 
Artikkelibanneri perussanoma