Ihmisiä ja ilmiöitä: Jari Kekäle: ”Ei se varmaan Jumalalle ole mikään tiedonanto, kun kerromme, että nyt tuntuu tältä” Elämäntaito: Jouni Turtiainen on ollut päähän potkittujen uskollinen ystävä

Fida aloitti yt-neuvottelut sopeuttaakseen talouttaan

 

Fida Secondhand -kirpputorimyymälöitä on yli 20 ympäri Suomea.

Helluntaiherätyksen lähetys- ja kehitysyhteistyöjärjestö Fidassa ja kirpputoriketju Fida secondhandissa on aloitettu yt-neuvottelut koronapandemian vuoksi. Fida on myös suosittanut ulkomaantyöntekijöidensä palaamista Suomeen.

Koronaviruspandemian aiheuttama poikkeustila tuo Fidan toimintaan ja talouteen merkittäviä muutoksia. Fida joutui aloittamaan yhteistoimintaneuvottelut taloudellisista ja tuotannollisista syistä järjestön toiminnan turvaamiseksi. Neuvottelut alkoivat 18.3. ja ovat jatkuneet kuluneella viikolla.

YT-neuvottelut koskevat Fidan henkilöstön mahdollisia lyhytaikaisia, alle kolmen kuukauden mittaisia lomautuksia. Lomautuksilla on tarkoitus säilyttää Fidan toimintaedellytykset poikkeustilanteen yli.

IK-opisto neliöb. vkot.38-39. MJa

YT-neuvottelujen piirissä on 190 työntekijää.

Halukkailla mahdollisuus palata Suomeen

Lähetys- ja kehitysyhteistyöjärjestö ei ole kotiuttamassa ulkomaantyöntekijöitään, mutta tarjoaa halukkaille siihen mahdollisuuden. Monet perheet ovatkin palaamassa työkentiltä takaisin kotimaahan.

Fidalla on työtä 51 maassa, yhdessä paikallisten seurakuntien kanssa. Työn tavoitteena on auttaa erityisesti heikoimmassa asemassa eläviä ihmisiä. Työ jatkuu työkentillä koronapandemiasta huolimatta.

Fida secondhand -ketjut edelleen avoinna

Epidemian arvioidaan vaikuttavan tulevina kuukausina merkittävästi myös Fida secondhand -myymälöiden asiakasmääriin ja sitä kautta koko järjestön talouteen. Myymälät olivat avoinna 28.3. saakka, minkä jälkeen ne suljettiin toistaiseksi. Koko myymäläketjun henkilökunta lomautetaan enintään kolmeksi kuukaudeksi.  Fidan kirpputorimyymälöitä on eri puolilla Suomea yli 20.

*

Tekstiä editoitu 1.4. Tieto Fida secondhand -myymälöiden sulkemisesta lisätty.