Evankeliumia rakkaudella ja rukouksella

 

Maria Roimaa

Kristityssä maassamme on paljon ihmisiä, jotka eivät vielä tunne Jeesusta. Muonion seurakunnan nuorisotyönohjaaja Maria Roimaa kertoo, kuinka heidän seurakunnassaan tavoitetaan ihmisiä.

Teksti Eveliina Rissanen | Kuva Maria Roimaa

Tunturien ja suurten kansallispuistojen keskellä on pieni kylä Muonio, jonka seurakunta ei nuku talviunta. Aktiivinen, jo vuosikymmenien ajan paljon rukoillut seurakunta päätti vajaa kymmenen vuotta sitten aloittaa säännöllisen rukouspiiritoiminnan, jonka seurauksena on nähty yhä enemmän Jumalan toimintaa. Nuortenilloissa alkoi käydä enemmän nuoria, heitä tuli uskoon ja nuoria uudistui uskossa ja myös useat aikuiset kokivat uudistumisen ja uskoon tulemisen.

Perheniemi Neliöb. 15.-21.4.

– Rukoillen ja työtä tehden halutaan, että oikeasti niin Muoniossa kuin ympäri Suomen ihmisiä tulisi uskoon, ja uskovat voisivat kasvaa ja vahvistua Jumala-suhteessaan ja rohkaistua omalla paikallaan, Maria Roimaa kertoo seurakuntansa missiosta.

Rukous ja kristittyjen yhteys…

Muonion seurakunnassa on rukoilun myötä alettu saada ideoita kohdata uusilla tavoilla ihmisiä, ja vahvistaa uskovaisia Jumala-suhteessaan. Kuusi vuotta sitten seurakunta alkoi järjestää Etsijän iltoja, joista on haluttu tehdä matalan kynnyksen iltoja uusille kävijöille.

Seurakunta on myös aloittanut säännöllisen Raamatun lukemisen ja opettamisen niihin tarkoitetuissa illoissa. Seurakunta pitää tärkeänä rukousta, sillä se on avain Jumalan toiminnalle: sunnuntaisin jumalanpalveluksen jälkeen tarjotaan rukouspalvelua kirkossa.

…ovat avaimia Jumalan toimintaan

Maria Roimaa ajattelee positiivisesti Muonion tulevaisuudesta.

– Jumalan armossa ja voimassa on nähty, että Jumala on tehnyt paljon täällä, ja vielä enemmän tulee tapahtumaan, Maria sanoo.

Nuori nainen uskoo ja haluaa tehdä töitä sen eteen, että mahdollisimman moni saisi kuulla rakkaudesta ja evankeliumista meitä kohtaan. Muonion seurakunta on myös halunnut hyödyntää pohjoista sijaintiaan luomalla yhteyksiä Ruotsin ja Norjan seurakuntiin.

Lue juttu kokonaisuudessaan osoitteessa Nuotta.com!

Maria Roimaa
Muonion evankelisluterilaisen seurakunnan nuorisotyöntekijä vuodesta 2014.
Opiskelee samanaikaisesti Lapin yliopistossa Rovaniemellä sosiaalityötä.

Lisätietoa ja ajankohtaista:

Oulun hiippakunnan lähetysjuhlat Muoniossa 8.-10.9.2017, tunturikeskus Oloksella.

https://www.facebook.com/muonionseurakunta/?fref=ts