Yleinen: Tuomas Enbuske kuvaa luterilaista uskoaan: ”Ei kielilläpuhumista, ei ikoneja, ei suitsukkeita – Sana riittää”

Evankeliumi ja kahvia helsinkiläisille

 

Ihmeellinen viikko tavoittaa vuosittain avoimilla tilaisuuksillaan satoja ihmisiä. Valtteri Tikkakoski on yksi Helsingin tapahtuman vapaaehtoistyöntekijöistä.

Teksti Bertha Simojoki | Kuva Valtterin albumi ja Unsplash/ Javier Molina

Ihmeellinen viikko on neljä vuotta sitten ensimmäistä kertaa järjestetty tapahtuma, jonka ajatuksena on kutsua uusia ihmisiä mukaan Sleyn toimintaan. Tapahtuman käytännön asiat järjestetään talkoohengellä muutaman kymmenen nuoren voimin. Yksi näistä puuhanuorista on teologian opiskelija Valtteri Tikkakoski.

Dei  Eurovaalit neliöb. 7.5.-3.6.

– Olen auttanut etenkin Narinkkatorin konsertin järjestelyissä: esitteiden jakamisessa, kahvinkeitossa ja ihmisten kohtaamisessa. Yhtenä vuonna oli niin tuulista, että viiden ihmisen piti roikkua kahviteltan nurkissa kiinni, ettei koko komeus olisi kaatunut, Tikkakoski naurahtaa.

Oikealla asenteella

Helsingin ydinkeskustassa soiva gospel on ainutlaatuinen ja epätavallinenkin tilanne, joka näkyy esitteiden jakajalle: – Vaikka monia ei kiinnosta, täytyy olla liikkeellä sillä meiningillä, että on kaikille silti ystävällinen.

– Vielä löytyy sellaisia ihmisiä, jotka eivät ole kristillisestä uskosta kuulleet sekä niitä, jotka eivät ole löytäneet itselleen seurakuntaa, joten tarvetta tällaiselle tapahtumalle löytyy, sanoo Tikkakoski.

“Vielä löytyy niitä, jotka eivät ole kristillisestä uskosta kuulleet sekä niitä, jotka eivät ole löytäneet itselleen seurakuntaa.”

Keskellä Helsinkiä

Valtteri Tikkakoski odottaa Ihmeelliseltä viikolta etenkin toritapahtumaa. Tänä vuonna Narinkkatorille, Kampin kylkeen pystytetylle lavalle kiipeävät Juhani, GFM ja Samuli Luomaranta. – Se on sellainen, mikä varmasti jännittää myös eniten. Siinä ollaan niin näkyvällä paikalla ehkä vähän vieraamman työmuodon kanssa, mies avaa.

– Toivon ja rukoilen, että musiikki ja puheet saisivat koskettaa helsinkiläisiä. Silloin tekemällämme työllä on merkitys, Tikkakoski summaa loppuun.

Mikä? Ihmeellisellä viikolla on ohjelmaa viikon ajan ympäri Helsinkiä, tarkoituksena on kutsua mahdollisimman moni mukaan seurakuntaan!
Missä? Helsingissä ja Tampereella
Milloin? Helsingissä 20.-22.4.18 Tampereella 11.-15.4.18

 

Lue koko artikkeli osoitteesta nuotta.com!