Yleinen: Viikon debatti pui armokuolemaa: eutanasia on arvokysymys monelta kantilta

Evankelistapäivät yhdistävät kristittyjä yli sukupolvi- ja kirkkokuntarajojen

 

Viime vuonna Evankelistojen yhteyspäivät pidettiin Mikkelissä. Tuomiokirkon iltatilaisuudessa esiintyi muun muassa Mikaveli. Kuva: Krista Eskelinen

Tänä vuonna tulee kuluneeksi 22 vuotta siitä, kun edesmennyt Kalevi Lehtinen lanseerasi kirkkokuntien rajat ylittävät Evankelistojen yhteyspäivät. Alkuun pienestä liikkeelle lähteneet päivät ovat kasvaneet isoiksi tapahtumaksi.

Kerran vuodessa pidettävän tapahtuman taustalla on eri kirkkokuntien ja kristillisten järjestöjen edustajista muodostettu työryhmä, joka on kantanut vastuun ohjelman suunnittelusta ja toteutuksesta. Tänä vuonna Evankelistojen yhteyspäivät  pidetään 15.-16.8. Lahdessa, mistä kaikki alun perin alkoi. Tapahtuman järjestää työryhmä yhteistyössä paikallisseurakuntien kanssa. Evankelistapäiville odotetaan 300-400 osallistujaa.

Elokuussa Yhteyspäivillä on esillä muun muassa teatteri- ja urheilulähetys, joita ei ole ollut ohjelmassa aiemmin. Lisäksi vieraaksi tulevat Jerusalemin King´s Kidsit, esittävän taiteen ryhmä, johon kuuluu sekä arabi- että juutalaisnuoria. Ryhmää johtaa suomalaissyntyinen Ruut Ben Yosef. King’s Kidsit ovat vierailleet Suomessa useita kertoja. He tuovat tapahtumaan mukaan vahvan keskinäisen sovituksen teeman. King’s Kidsit esiintyvät Ristinkirkossa kaikille avoimessa iltatilaisuudessa. Nina Åström ja Jim Hakola ilahduttavat musiikilla.

Karas-Sana Neliöb. 22.-28.4.

Tapahtumassa ääneen pääsevät muun muassa kansanedustaja Antero Laukkanen, Anne PohtamoJippu, Riku Rinne, Arto Myllärinen ja Leena Lehtinen. Housebandia johtaa Lahden oma Johanna Boedecker.  Oheistapahtuma, JumalAuta-klubi toteutetaan päivien yhteydessä ensimmäistä kertaa. Klubi on ottanut mallia aiemmin Helsingissä pidetystä Jeesus valtaa Tavastian -tapahtumasta. Ilta on muusikko Jukka Leppilammen unelma.

Kaikki yhdessä kertomaan Jeesuksesta

Kalevi Lehtisellä oli sydämellään koota eri taustayhteisöissä ja seurakunnissa palvelevat evankelistat yhteen. Päivät ovatkin otollinen paikka verkostoitua muiden evankelistojen kanssa ja saada vertaistukea usein yksinäiseltäkin tuntuvassa kutsussa. Alkuvuosina evankelistapäivien osallistujat olivat pääasiassa kokoaikaisia evankelistoja. Myöhemmin joukko on laajentunut myös henkilöillä, jotka palvelevat vapaaehtoisesti omissa seurakunnissaan ja taustayhteisöissään. Päiville ovatkin tervetulleita kaikki evankelioimistyöstä kiinnostuneet henkilöt.

Useita kertoja yhteyspäivillä ollut evankelista Ilkka Puhakka näkee tärkeänä sen, että evankelioimistyötä pidetään esillä ja että se kokoaa yhteen eri kirkkokuntia.

– Tämä jos mikä on yhteinen asia, koska tässä on kyse Jeesuksesta. Millään kirkkokunnalla ei ole häneen yksinoikeutta.

Puhakka iloitsee myös siitä, että tällaisissa tapahtumissa on esillä koko evankelioimistyön kirjo.

– Siellä saa virikkeitä työn moninaisuudesta. Sellainen lavaevankelistan työ, jota itse teen, on itse asiassa marginaalissa.

Vastuuryhmän tämänvuotinen puheenjohtaja Mari Turunen toivoo, että myös uusi sukupolvi löytää yhteyspäivät vuosittaisena kokoontumisen ja kohtaamisen paikkana.

– Kun nuorten into ja konkarien kypsyys kohtaavat, voimme tulla iloisesti yllätetyiksi!

**

 

Lisätietoja: www.evankelistapaivat.fi