Ihmisiä ja ilmiöitä: Ovet auki Israelin evakoille – Maailma seuraa ja kommentoi tilannetta Gazassa, Israelissa omaa surua hoidetaan auttamalla maan sisäisiä pakolaisia

”Evankeliointi ei ole erillinen aktiviteetti”

 

Operaatio Mobilisaation ryhmä Ecuadorissa. Kuva: Katanga Johnson

Viittäkymmentä vuottaan juhliva Operaatio Mobilisaatio tähtää lähetystyön keinojen uudistamiseen ja nuorten varustamiseen.

Suomen Operaatio Mobilisaatio (OM) sai alkunsa, kun yhdysvaltalainen Frank Dietz ystävineen tuli Suomeen korjauttamaan autoaan matkalla kotiin Neuvostoliitosta. Ryhmä tutustui kristittyihin suomalaisnuoriin ja kertoi heille OM:n työstä maailmalla. Seuraavana kesänä lähes kuusikymmentä suomalaista osallistui järjestön kesäaktioihin.

Toiminnanjohtaja Arno Alajoen mielestä OM:n historiasta voisi nostaa esiin monia ilonaiheita. Järjestö on muun muassa ollut aloittamassa lyhytaikaista lähetystyötä, aktiotyötä ja johtajuuskoulutusta. Se on pitänyt kiinni Jumalan sanasta, mutta pystynyt mukautumaan ja muuttumaan.

Karas-Sana Neliöb. 4.-10.12. MJa

– Tulevaisuuden haaste on, pystymmekö edelleen siihen ja puhumaan sitä kieltä, mitä tämän päivän ihmiset puhuvat. Vai teemmekö asioita niin kuin kaksikymmentä vuotta sitten tehtiin?

Alajoki korostaa, että evankeliumi on aina ajankohtainen ja maailma tarvitsee sitä. Mutta keinoja sen kertomiseen täytyy pohtia uudelleen. Pelkästään vanhat tavat, kuten traktaattien jakaminen tai ulkoilmatilaisuuksien järjestäminen, eivät riitä nykypäivänä.

– Pitää myös saada Jeesuksen sovitustyö osaksi arkea niin, ettei evankeliointi ole erillinen aktiviteetti. Miten ihmisiä kohdataan ja miten varustamme ihmisiä siihen, että he voivat kohdata, on iso kysymys, johon on pystyttävä vastaamaan. Vierastan ajatusta, että evankeliointi on suoritus, jonka jälkeen laitetaan rasti ruutuun.

Operaatio Mobilisaation 50-vuotisjuhlia vietettiin 19. syyskuuta Tampere-talolla. Lisää OM:sta voi lukea tällä viikolla ilmestyvästä Uudesta Tiestä (39/2015).

 
artikkelibanneri Uusi Tie