Elämäntaito: Tuore tutkimus paljastaa: Pojat aiempaa uskonnollisempia, tytöt voivat huonosti ja etääntyvät uskonnosta Ihmisiä ja ilmiöitä: Ovet auki Israelin evakoille – Maailma seuraa ja kommentoi tilannetta Gazassa, Israelissa omaa surua hoidetaan auttamalla maan sisäisiä pakolaisia

Euroopan komissio sai kritiikkiä jouluttomasta kalenterista

 

Eurooppalaisille koululaisille jaettu kalenteri on herättänyt hämmennystä. Syynä on kristillisten juhlapäivien puuttuminen kokonaan. Sen sijaan kalenterissa on mainittu juutalaisia, hindulaisia, sikhiläisiä ja islamilaisia juhlia.

Kalenterissa joulukuun 25. päivän kohdalla on tyhjää lukuun ottamatta sivun alareunassa olevaa mietelausetta ystävyydestä. Ainoa viittaus kristillisyyteen on maininta kristinuskosta Euroopan valtauskontona.

Euroopan yhteisön katolisten piispainkokousten komission tiedotuspäällikkö Johanna Touzel kommentoi asiaa The Telegraph -lehdelle.

Perheniemi neliöb. vko 49-50. MJa

– Joulu ja pääsiäinen ovat tärkeitä juhlia sadoille miljoonille kristityille eurooppalaisille. Tämä on omituinen laiminlyönti. Toivon, ettei se ollut tarkoituksellinen. Mikäli Euroopan komissio ei katso joulua juhlapäiväksi, silloinhan heidän pitäisi olla töissä normaalisti.

Euroopan komission puheenjohtaja kommentoi kalenteria kömmähdykseksi. Hän totesi myös, että poliittisen korrektiuden nimissä, kalenteriin ei jatkossa merkitä uskonnollisia juhlia ollenkaan.

– Olemme pahoillamme ja korjaamme asian seuraavaan painokseen, hän sanoi.

Hämmennystä herättänyttä kalenteria jaettiin yli kolme miljoonaa kappaletta.