Uutiset: Intialainen Vishal Mangalwadi toivoo länsimaiden palaavan koulujensa ja yliopistojensa kristillisille juurille

Euroopan helluntaiyhteisön uusi puheenjohtaja Arto Hämäläinen uskoo liikkeen muuttavan hengellistä karttaa

 

Fidan toiminnanjohtaja emeritus Arto Hämäläinen on nimitetty Euroopan helluntaiyhteisön PEF:n (Pentecostal European Fellowship) puheenjohtajaksi.

Uusi puheenjohtaja uskoo, että helluntailaiset voivat muuttaa Euroopan hengellistä karttaa ja tarjota vaihtoehdon sekulaarille humanismille.

PEF:n keskeinen tehtävä on yhdistää Euroopan helluntailiikkeitä ja -kirkkokuntia, joihin kuuluu noin viisi miljoonaa jäsentä.

– PEF on aika hyvin saanut Euroopan helluntaikirkot yhteen. Jäsenkirkkoja on reilu 50, suunnilleen jokainen maa on siinä edustettuna, kertoo Hämäläinen.

Sansa neliöb. 1.-30.5.

Euroopan helluntaiyhteisö on myös antanut helluntailiikkeelle kasvot viranomaisiin ja EU-hallintoon päin.

– PEF on auttanut vuosien varrella useita omassa maassaan huonosti kohdeltuja helluntaikirkkoja ottamalla yhteyttä maan viranomaisiin. Lisäksi sillä on ollut yhteyksiä EU:n päätöstentekotahoihin, Hämäläinen jatkaa.

Yhteisten suuntaviivojen löytäminen yli 50:n varsin hajanaisen helluntailiikkeen kesken ei ole helppo tehtävä.

Mitkä motivoi uutta puheenjohtajaa tarttumaan työhönsä?

– Minua innostaa se, että helluntaiseurakunnat voivat olla muutoksen tuojia ja luojia maanosassamme. Karismaattisten seurakuntien ohella ne ovat lähes ainoa kasvava kristillinen taho Euroopassa.

– Seurakuntien kulttuurit eroavat toisistaan, samoin niiden rakenteet. Toiminnan taloudellisen pohjan vahvistaminen on edelleen tärkeää. Maahanmuuttajaseurakuntiakin toivotaan lisää mukaan, koska ne ovat joissain maissa suurempia kuin paikalliset helluntaiseurakunnat.

PEF on perustettu vuonna 1987. Liike rahoittaa toimintansa jäsenmaksuilla. PEF:n tavoitteena on luoda yhteistyöverkostoja lähetystyötä, nuorisotyötä, tiedotusta, teologista koulutusta ja sosiaalista työtä varten. PEF järjestää vuosittain Impact-evankeliointitapahtuman Euroopan suurkaupungeissa. Yhdistyksen toimisto on Brysselissä.

 
Dei, aamuvirkut, artikkeliban 7.2.- (2/2)