Suurin hoitoalan kansainvälinen tunnustus Kylväjän Hilkka Harekselle

 

Kansainvälisen Punaisen Ristin komitea myönsi toukokuussa Florence Nightingale –mitalin terveydenhoitaja–kätilö Hilkka Harekselle. Suomen Punaisen Ristin viestintäjohtaja Pekka Laiho ojensi mitalin Harekselle tiistaina 11.6. Helsingissä. Hares on 22. suomalainen mitalinsaaja kautta aikojen.

Lähetysyhdistys Kylväjän tehtävissä liki 40 vuotta Itä-Afrikassa työskennellyt Hares oli hämmentynyt ja onnellinen:

– Ajat ovat muuttuneet siitä, kun Sofie Mannerheim sai Florence Nightingale -mitalin, nyt niitä annetaan taviksille, sanoi terveydenhoitaja-kätilö Hilkka Hares kiitospuheessaan.

Kirkkorekry neliöb. 29.4.-12.5.

Lähetysyhdistys Kylväjän tiedotteen mukaan ”Hares ei tosiasiassa ole mikään tavis”.

”Hares koki nuorena hengellisen herätyksen ja koki sen jälkeen kutsumuksen lähteä lähetystyöhön. Hän hakeutui sairaanhoitajan ammattiin ja kätilökoulutukseen ja hankki lähetystyöntekijän koulutuksen. Hän on tehnyt kauniin uran Itä-Afrikan usein levottomilla alueilla naisten ja lasten hyväksi”, Kylväjä tiedottaa.

Harekselle hakivat kunniainosoitusta ystävät ja työtoverit. Mitalin hakijoista helsinkiläinen Maija-Liisa Nikkanen kertoi puheessaan, kuinka suomalaisammattilaisten valtuuskunta välitti Itä-Afrikan-matkalta palattuaan ihailunsa tavasta, jolla Hilkka Hares esitteli työtä ja sitä, miten Hares asennoitui työtovereihin, opiskelijoihin ja äiteihin.  

”Hares on työskennellyt alueella rauhan ja sodan aikana ja hänen sydämenasiansa on ollut koko pitkän uran ajan naisten parhaaksi tehtävä kokonaisvaltainen lähetystyö. Uransa alkuvaiheissa Hilkka Hares sai kunnianimen Shakkison äiti”, Kylväjän tiedotteessa kuvaillaan.

Florence Nightingale -mitali on Punaisen Ristin kansainvälisen komitean jakama mitali, joka luotiin 1912 Florence Nightingalen muiston kunniaksi. Mitali on korkein kansainvälinen hoitotyöstä myönnettävä huomionosoitus

 
Artikkelibanneri perussanoma