Uutiset: Intialainen Vishal Mangalwadi toivoo länsimaiden palaavan koulujensa ja yliopistojensa kristillisille juurille

Etiopialaiskirkko harkitsee lähetystyöntekijöiden lähettämistä Ruotsiin

 

Etiopialainen lähettiperhe. KUVA: sekl.fi

Etiopian evankelisen Mekane Yesus -kirkon johto miettii lähetystyöntekijöiden lähettämistä Ruotsiin ja luonnehtii aiettaan ”pelastustehtäväksi”. Asiasta kertoo Kyrka och Folk -lehdessä ruotsalainen lähetyshiippakunnan pastori Jonny Bjuremo, joka vieraili Etiopiassa syyskuussa.

”Mekane Yesus -kirkossa suunnitellaan vakavasti lähetystyöntekijöiden kutsumista, kouluttamista ja lähettämistä Etiopiasta Ruotsiin julistamaan Jumalan sanaa”, Bjuremo kirjoittaa tapaamiensa kirkon johtajien kertoneen.

Mekane Yesus -kirkon ajatus aloittaa lähetystyö Ruotsissa on syntynyt syvästä huolesta siitä, että ruotsalainen sisarkirkko päätti alkaa siunata ja sittemmin vihkiä avioliittoon samaa sukupuolta olevia pariskuntia. Tämä on etiopialaisten mukaan hengellinen ongelma, joka osoittaa luisumista pois kummankin kirkon yhteiseltä perustalta eli Raamatusta Jumalan inspiroimana sanana.

Etiopian kirkko järjesti keskusteluja asiasta ruotsalaisten kanssa, mutta yhteistä näkemystä avioliitosta ja seksuaalisuudesta ei saavutettu.

Dei  Eurovaalit neliöb. 7.5.-3.6.

Vuosi sitten jouluaattona Mekane Yesus -kirkon ylin johtaja Wakseyoum Idosa lähetti pitkän kirjeen ruotsalaiskollegalleen arkkipiispa Anders Wejrydille. Siinä hän pyysi vakavasti Ruotsin kirkkoa palaamaan Raamatun arvovallan alaisuuteen ja ottamaan päätöksensä uuteen tarkasteluun vuoden sisällä.

Vastauksessaan 7. kesäkuuta 2011 Wejryd torjui mahdollisuuden muuttaa Ruotsin kirkon päätöksiä. Hän kirjoitti, että kirkoilla voi nykyaikana erilaisissa ympäristöissä olla erilainen ymmärrys siitä, kuinka ”voimme olla uskollisia raamatulliselle uskolle ja luterilaiselle identiteetille”, ja toivoi, että näiden kahden kirkon yhteistyö voisi silti jatkua.

Ruotsin kirkolla ja Etiopian Mekane Yesus -kirkolla on ollut pitkään läheiset suhteet, sillä ruotsalaiset lähetystyöntekijät olivat ensimmäisinä tuomassa evankelisluterilaista uskoa Etiopiaan 1800-luvulla.